17 meccsen csak 1 vereség - Közönségtalálkozót tartott a Szpari
Fotó: Trifonov Éva

2013. november 23. Eddig kell visszamenni az időben ahhoz, hogy megtaláljuk, mikor volt utoljára őszi bajnok a Nyíregyháza Spartacus az NB-II-ben. Akkor 16 csapatos volt a másodosztály, és az őszi 15 meccsen a Szpari 35 pontot szerzett. Csak két csapat tudta legyőzni. Nos ezt a statisztikai mutatót is túlszárnyalta 2023. őszén a Nyíregyháza, mert a 18 csapatos bajnokságban csak a Vasas tudta legyőzni a mieinket ősszel.

- A szurkolók sokat beszélnek az NB-I-ről, készül a stadion is, és bár az eredeti terv az volt, hogy legyünk ott az első nyolcban, a mostani pozíciónk után mindent megteszünk azért, hogy a szezon végén első osztályt érő pozícióban zárjunk – mondta Dankó Gergő ügyvezető.

17 meccsből 12 alkalommal nyert Tímár Krisztián együttese ősszel, és 39 gólt lőtt. Parádésan menetelt a gárda, és feljutó helyen telelhet.

-  Az, hogy ilyen hamar összeállt a csapat, az örömteli, és bízunk abban, hogy a tavasz is hasonlóan sikeres lesz. Szokták mondani, hogy evés közben jön meg az étvágy, és természetesen mindent elkövetünk majd azért, hogy a Nyíregyháza a legmagasabb osztályban szerepeljen – mondta Fekete Tivadar sportigazgató.

A szakmai stábnak nem volt könnyű dolga, mert a sok érkező és távozó után egy teljesen új csapatot kellett építenie.

- A bajnokság elejére még nem voltunk teljesen kész, erőnlétileg fejlődni kellett, ami elengedhetetlen ahhoz az intenzív játékhoz, amit én kérek. Fokozatosan haladtunk, és javult a játékosok állapota, ezzel együtt pedig ugrásszerűen javult a játék is - mondta Tímár Krisztián vezetőedző.

A jó eredményekhez az is kellett, hogy a megfelelő szakmai stáb mellett egy komoly kerete is legyen a Spartacusnak. Nagy Dominik korábban a válogatottban is bemutatkozhatott, és a szezon során hétszer volt eredményes, így harcban áll a gólkirályi címért.

- Azt szeretném, hogy a csapat érje a céljait, és legyen ott a tabella elején. Persze ha ez azzal párosul, hogy a gólkirályi címért folyó versenyben is az élmezőnyben végzek, az csak hab a tortán, de a csapat élvez prioritást - mondta Nagy Dominik.

A klub vezetése egy közönségtalálkozót szervezett, ahol az őszi gólokat is újraélhették a szurkolók. Révész Bálint elnöknek is tetszett az őszi szezon.

- Ezt vártam! Látom a játékosokon, hogy focizni akarnak, és a szakmai stábot tekintve jó kezekben vannak. Örülök, hogy a szurkolóknak is boldogságot okoztunk ősszel, és tetszett, hogy vesztes helyzetből sem adtuk fel, és ha kellett, hátrányból is fordítottunk – tette hozzá Révész Bálint, a klub elnöke.

A csapat vasárnap Siófokon lép pályára a tavaszról előrehozott mérkőzésen, majd a keret tagjai téli szünetet kapnak. A felkészülés január 3-án indul, és öt edzőmeccset tervez a Szpari, ebből hármat a törökországi edzőtábor során, külföldi csapatok ellen vív.