13,7 milliárd forintból újul meg a szociális ágazat képzési, továbbképzési programja

Az Euro-Régió Szociális Szakmai Közösség Egyesület szervezésében a nyíregyházi már a hatodik állomás volt – mondta az egyesület elnöke. Szabóné Varga Valéria kiemelte: a találkozón az interaktív együttgondolkodáson volt a hangsúly.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A konferencián mintegy 120-an kaptak tájékoztatást többek között a hajléktalanellátás helyzetéről, valamint arról, hogy július elsejétől átalakul a szociális képzési, továbbképzési rendszer. Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta:

Nem hosszú és iskolapadban töltött képzésekre van szükség manapság már, hanem sokkal inkább rövidebb, ütőképes, gyakorlatorientált oktatásra, hogy az adott munkakörben jól alkalmazható tudást szerezzenek meg a kollégák. Az sem baj, ha egy kicsit sűrűbben kell ezt a tudást megszerezni, hiszen elég gyorsan változik a világ és úgy maradhat korszerű a tudás, hogyha ezt időnként fel is frissítjük. Ebbe csatlakozik be egy teljesen új dolog: a szociális vezető képzés, amely most indul el – a kollégák elkezdhették már a regisztrációt. A Semmelweis Egyetem Szociális Vezetőképző Központja az, amelyik megszervezi a közel 4000 ágazatban dolgozó, különböző intézményeinkben dolgozó vezetők számára ezt a képzési rendszert.

A konferencián elhangzott, a változtatásra azért van szükség, mert a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen is egyre nagyobb igény van a vezetők folyamatos szakmai megújulását, tudatos és hatékony irányítóként való tevékenykedését fejlesztő képzési rendszer kialakítására.


Dér Vivien