10 ország 16 versenyzője az U19-es EB futamon – Május 22-én salakmotoros rajt

Hosszú út vezetett odáig, míg a Nagyhalász Speedway Ring olyan rangos versenyeket szervezhet, mint idén. 2017-ben a sort a felnőtt és U21-es EB futam indította, majd Barátság, Florexim és MACEC Kupák, EB Challenge verseny következett 2018-ban és 2019-ben.

Bár 2020-ban a koronavírus miatt nem lehetett viadalokat tartani, idén GP-kvalifikáció és U19-es EB futam is szerepel a programban.  Utóbbira nem is kell sokat várni, május 22-én  ismét felbőghetnek a motorok. 

A pálya készen áll a versenyzők és a szurkolók fogadására, és biztos vagyok abban, hogy izgalmas futamokat láthatunk a fiataloktól. 10 országból 16 motorost várunk, a legnagyobb létszámban Nagy Britanniából jönnek, a tervek szerint hárman is, de Lengyelországból, Csehországból és Németországból is 2-2 versenyző érkezik – mondta Albók József, a pálya tulajdonosa. 

A nemzetközi szövetség elégedett volt az eddigi szervezőmunkával, ezért is döntöttek úgy, hogy a Speedway Ring több nagy verseny házigazdája lehet. A szurkolók számára fontos információ, hogy felnőttek csak az oltást igazoló kártyával léphetnek be, míg a 18 év alattiak oltási igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják a sportrendezvényeket. A május 22-i U19-es EB futam 15 órától kezdődik a motorosok felvonulásával és a rajtceremóniával.