Korányi Frigyes utca felújítása, a Korányi Frigyes utca – Csaló köz csomópontban körforgalom kiépítése és a Szarvas utca felújítása


 

 

 

 

 

 

A kedvezményezett neve: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

A Projekt címe és azonosító száma: „Korányi Frigyes utca felújítása, a Korányi Frigyes utca – Csaló köz csomópontban körforgalom kiépítése és a Szarvas utca felújítása”

TOP-6.1.5-16-NY1-2017-00003

A szerződött támogatás összege: 1 121 000 000,- Ft 

A támogatás mértéke: 100 % 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. december 31.

A projekt tartalmának bemutatása: Nyíregyháza jelen pályázat révén a helyi gazdaságot kívánja fejleszteni tekintettel arra, hogy a projekt keretében fejleszteni kívánt utak olyan területekhez vezetnek, illetve olyan városrészeket kötnek össze, amelyek a nagyfoglalkoztatók mellett kis- és középvállalkozásoknak is helyet adnak. A megközelíthetőség és elérhetőség fontos alapfeltétele a gazdasági fejlődésnek, a mobilitás fejlesztése pedig a fenntartható városfejlesztés egyik kiemelt területe.

A projekt célja az, hogy Nyíregyháza városközpont irányába megjelenő jelentős gépjárműforgalom számára biztonságosabb közlekedési feltételek és körülmények megteremtése mellett elősegítsük az egyenletes haladást, ezáltal csökkentve a felesleges várakozásokat és így a környezeti terhelést. Cél továbbá, hogy az érintett nyomvonalak által kiszolgált területek gazdasági-kereskedelmi funkcióját erősítsük, valamint elősegítsük, hogy ezen településrészek jobban, és könnyebben megközelíthetővé váljanak a munkavállalók és a vállalkozások számára.

A fejlesztéssel érintett útszakaszok:

1.    Korányi Frigyes utca felújítása Kosbor utcától a Sóstóhegyi útig és a Korányi Frigyes utca -  Csaló köz csomópontban körforgalom építése;
2.    Szarvas utca felújítása Vécsey köz – Móricz Zsigmond utca között.

A fejlesztések során közlekedésbiztonságot növelő felújítás és csomóponti átépítések tervezettek.

A Korányi Frigyes utcán burkolat felújítás, kerékpáros létesítményekben szakadási pont megszüntetése, akadálymentesítés, autóbuszöblök átépítése, autóbusz megállóhelyek szükség szerinti áthelyezése, autóbuszperonok akadálymentesítése, öbölpárok között biztonságos gyalogos átvezetés kiépítése egyaránt tervezett, a csapadékvíz elvezetés megfelelősségének ellenőrzése, szükség szerinti egyéb beavatkozások megvalósítása mellett.

A beavatkozás biztonságos megközelítési lehetőséget valósít meg kereskedelmi és gazdasági tevékenységet folytató cégek, valamint egyéb, pl. oktatási intézmények, ápolási otthonok vagy akár a temető irányába. 

A Szarvas utca beavatkozással érintett szakaszán burkolat felújítás, akadálymentesítés, kerékpárút szakadási pont megszüntetése, autóbuszmegállók átépítése, szükség szerinti áthelyezése, autóbuszperonok akadálymentesítése egyaránt tervezett, a csapadékvíz elvezetés megfelelőségének ellenőrzése, szükség szerinti egyéb beavatkozások megvalósítása mellett. 
A beavatkozás nemcsak biztonságos kapcsolatot valósít meg, hanem a nyomvonalak mellett, illetve azok környezetében, és az általuk kiszolgált utakon keresztül biztonságos megközelítési lehetőséget nyújtanak kereskedelmi és egyéb intézmények irányába. 

A jelentős közúti forgalommal terhelt beavatkozási területeken minden közlekedő számára biztonságos közlekedési feltételének megteremtésére törekszünk. 

NAPRAKÉSZ HÍREK, INFORMÁCIÓK A PROJEKTRŐL: 

 • A projekt hivatalos kezdése: 2018.03.01.
 • Elkezdődik a tervezési, engedélyezési folyamat: 2018.05.03.
 • Elindul a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás: 2019.02. 19.
 • Elkészül a projekt hivatalos alweboldala: 2019.02.28.
 • A közbeszerzési eljárás keretében lejár az ajánlattételi határidő, megtörténik az ajánlatok bontása: 2019.04.08.
 • 2019. július 1.- a Korányi Frigyes utca vonatkozásában aláírásra került a kivitelezői szerződés, július 2-án a munkaterület átadása is megtörténik.
 • 2019. július 2.-a Szarvas utca vonatkozásában aláírásra került a kivitelezői szerződés.
 • 2019. november 15. - A Szarvas utcán megkezdődik a műszaki átadás-átvétel
 • 2019. november 29. - A Szarvas utcán lezárul a műszaki átadás-átvétel
 • 2019. december 16. - A Korányi Frigyes - Csalóközi körforgalom kivételével a Korányi Frigyes utcán megkezdődik a műszaki átadás-átvétel
 • 2020.január 16. - befejeződik a Korányi Frigyes - Csalóközi körforgalom kivételével a Korányi Frigyes utca műszaki átadás átvétele
 • 2020.június 22. - elkezdődik  a Korányi Frigyes - Csalóköz csomópontban a körforgalom építése
 • 2020.09.25. - Korányi F - Csalóköz csomópont műszaki átadás-átvételi eljárásának megkezdése és még ugyanezen a napon történő befejezése.
 • 2021.01.25. - A Korányi F. utca, valamint a Csalóközi csomópont jogerős forgalomba helyezési engedélyt kap.

 

A Korányi Frigyes utca állapota a megvalósítás előtti időszakban:

A Szarvas utca állapota a megvalósítás előtti időszakban:

Elkészült a Szarvas utca:

Elkészült körforgalom a Korányi Frigyes utcán:

További fotókért kattintson a képre!

 

Városi cégeink