Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjának fejlesztése


TOP-6.1.5-16-NY1-2021-00005 Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjának fejlesztése

A Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjának fejlesztése című projekt kivitelezésére írt ki közbeszerzést Nyíregyháza önkormányzata - a részletes pályázati kiírás a Közbeszerzési Értesítő szeptember 17-i számában jelent meg.

A beruházás keretében a  Derkovits u., Csalitos utcai csomópontokban 2x2 két forgalmi sáv és jelzőlámpás forgalomirányítás kialakítása történik meg. A Derkovits utcán az érintett szakasz hossza 41,202 m. A Csalitos u. - Kassa u. érintett szakaszának hossza 64,679 m és 23,085 m. A Tiszavasvári út északi oldalán elválasztás nélküli gyalog-és kerékpárút, déli oldalán elválasztás nélküli gyalog-és kerékpárút, valamint járda építésére kerül sor. Az érintett szakaszon összesen 5 db gyalog-kerékpáros átvezetést alakítanak ki.

A járda szélessége 1,50 m. A gyalog és kerékpáros átvezetéseknél a gyalogos átkelőhely szélessége 3,00 m, a kerékpáros átvezetésé 2,00 m. Az érintett terülten az útépítési munkákhoz kapcsolódóan elvégzik a burkolatokon és környezetében keletkező csapadékvizek biztonságos elvezetését.

Pályázat címe: Tiszavasvári út – Derkovits utca csomópont fejlesztése

Pályázat azonosítószáma: TOP-6.1.5-16-NY1-2021-00005

A szerződött támogatás összege: bruttó 855 049 044 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A pályázat célja: A projekt célja a Tiszavasvári út (36. sz. Polgár-Nyíregyháza másodrendű főút) - Derkovits Gyula utca csomópont környezetének átépítésével közlekedésbiztonság javítása és a Kertváros jobb közúti kiszolgálását biztosító beavatkozás kivitelezése. Az érintett útszakasz kapacitásának és közlekedésbiztonságának növelése érdekében, a Tiszavasvári úti két, Derkovits és Csalitos utcai csomópontot – azok egymáshoz viszonyított közelségére való tekintettel - együtt szükséges fejleszteni. A megvalósítás során az út 2x2 sávos építése tervezett a szükséges kanyarodó sávok kialakításával, forgalom által vezérelt és forgalom által befolyásolt jelzőlámpás forgalomszabályozás megvalósítása mellett. A keresztmetszet bővítése szükségessé teszi az út melletti kerékpárút és a járda nyomvonalának módosítását, illetve a meglévő csapadékelvezető rendszer átépítését. A 36 sz. út két oldalának kapcsolatát biztosító kijelölt- gyalogos átkelőhely felüljárótól távolabb történő áthelyezésére szintén szükség van

Városi cégeink