Szociális alapszolgáltatások bővítése


                                                                                                                                                   

A kedvezményezett neve:
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe:
SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSOK INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK BŐVÍTÉSE, FEJLESZTÉSE NYÍREGYHÁZÁN

A szerződött támogatás összege:
224,73 millió forint

A támogatás mértéke:
100 százalék

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 224.731.353 forintot fordított az elavult épületek bővítésére, fejlesztésére, közel 100%-os Európai Uniós támogatással. A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ munkáját segítő beruházás hozzájárul a szociális alapszolgáltatás területén elérhető, megfizethető, fenntartható és magas színvonalú önkormányzati közszolgáltatások elvégzéséhez, megteremti a szolgáltatásnyújtás megfelelő infrastrukturális feltételeit.

Nyíregyházán az elmúlt években lezajlott szemléletváltásnak köszönhetően a „szolgáltató önkormányzat” ma már valóság. A beruházás révén a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, illetve egyik egysége olyan elhelyezést kapott, amely méltó az itt végzett magas színvonalú szakmai munkához, illetve igazodik a szolgáltatást igénybevevő ügyfelek elvárásaihoz.

A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ Körte utcai épületének állapota az 1970-es években végzett átépítés óta jelentősen leromlott. A felújítás részeként helyreállították az utcai homlokzat eredeti, 1904-es állapotát, kicserélték a nyílászárókat, akadálymentesített illemhelyet alakítottak ki, felújították a fűtés rendszert és kilimatizálták az épületet. A bejárati előlépcső és terasz fölé új előtető készült, fa oszlopokkal biztonsági üvegfedéssel és korláttal. Az udvarban lebontott 80 négyzetméteres toldaléképület helyére 140 négyzetméteres bővítéssel egy új, kétszintes épületszárny létesült, a földszinten raktárakkal, az emeleten irodákkal. Az udvaron parkolókat, szilárd útburkolatot és csapadékvíz elvezetést alakítottak ki, komplex akadálymentesítéssel.

A Központ északi telephelye a Május 1. tér 10/A-ban kapott új elhelyezést, ide költözött át a Tas utca 1-3. szám alatti területi iroda. A beruházás során az épületben ügyfélfogadó helyiségeket, tárgyalót (amely alkalmas rendezvények, gyermekprogramok, fejlesztőpedagógusi foglalkozások megtartására is), számítógéptermet (az ügyfelek számára), iktatót, irattárat, három irodát, valamint szociális helyiségeket, raktárt, melegítőkonyhát és közlekedőt alakítottak ki.

A projekt célja a 21. század követelményeinek megfelelő szociális és gyermekjóléti szolgáltató helyek kialakítása volt.

A projekt azonosító száma:
TOP-6.6.2-15-NY1-2016-00001

  1. sZÁMÚ mELLÉklet

a kedvezményezett működő honlapján a projekthez kapcsolódó tájékoztató aloldal megjelenítése és folyamatos frissítése a projekt fizikai zárásáig

 

www.nyiregyhaza.hu/ujtelephelyenagyermekjoletikozpont