Szent István és Szarvas utcák útburkolat felújítása


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pályázat címe: Szent István és Szarvas utcák útburkolat felújítása

A pályázat azonosítószáma: TOP‑6.1.5‑16‑NY1‑2021-00006

A szerződött támogatás összege: bruttó 582 268 082,-Ft

A támogatás mértéke:100 %

A pályázat tartalma:

A projekt célja az, hogy Nyíregyháza városközpont irányába megjelenő jelentős gépjárműforgalom számára biztonságosabb közlekedési feltételek és körülmények megteremtése mellett elősegítsük az egyenletes haladást, ezáltal csökkentve a felesleges várakozásokat és így a környezeti terhelést. Cél továbbá, hogy az érintett nyomvonalak által kiszolgált területek gazdasági-kereskedelmi funkcióját erősítsük, valamint elősegítsük, hogy ezen településrészek jobban, és könnyebben megközelíthetővé váljanak a munkavállalók és a vállalkozások számára.

A fejlesztett útszakaszok az alábbiak voltak:

- a Szent István utca az András utca és a Nagykörút közötti szakaszon;

- a Szarvas utca a Széchényi utca és az Arany János utcai körforgalom közötti szakaszon.

A Szent István utcán megvalósult fejlesztések: Az érintett szakasz burkolatfelújításán kívül a burkolatszélesség egységesen 6.50 m szélességűre került átépítésre, továbbá megvalósult a Nádor utca csomópontjában található mini körforgalom és a Forgó utcai csomópont átépítése azzal a céllal, hogy a csomópontok geometriája és a vízelvezetés kialakítása megfelelő legyen. A járdák és gyalog-kerékpárutak burkolata szükség szerint megújult, illetve a meglévő parkolók szabványosítása is megtörtént a megfelelő vízelvezetés kialakításával. A Szent István utca és a Béla utca csomópontjában található gyalogátkelőhelyet SafeCross okos zebra gyalogátkelőhellyé alakították át, így biztonságosabbá vált a gyalogos közlekedés a középiskola környezetében.

A Szarvas utcán megvalósult fejlesztések: A Szarvas utcán az útburkolat felújításán kívül, a burkolat mindkét oldalán az útszegélysor cseréjére került sor. Megújultak a meglévő parkolóhelyek, valamint 2 darab bazaltbeton burkolatú autóbuszöböl kialakítása is megtörtént az autóbuszmegállók átépítésével és az akadálymentes megközelíthetőség kialakításával. A kialakításra került út-járda csatlakozások és a kijelölt gyalogos-kerékpáros átkelőhelyek esetében taktilis jelzések kiépítése is megvalósult. A fejlesztéssel javultak a fenntartható közlekedési módok feltételei a gyalogosok részére kijelölt gyalogos átkelőhelyek és a járdaburkolatok átépítésével. A Szarvas-Kereszt utca kereszteződésében okos zebra létesült. A Szarvas utca-Országzászló tér jelzőlámpás csomópont geometriai kialakítása pedig korrigálásra került annak érdekében, hogy valamennyi közlekedő számára biztonságosabbá váljon.

 

A kapcsolódó galéria ide kattintva érhető el!

Városi cégeink