Szent István és Szarvas utcák útburkolat felújítása


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pályázat címe: Szent István és Szarvas utcák útburkolat felújítása

A pályázat azonosítószáma: TOP‑6.1.5‑16‑NY1‑2021-00006

A szerződött támogatás összege: bruttó 582 268 082,-Ft

A támogatás mértéke:100 %

A pályázat tartalma:

A projekt célja az, hogy Nyíregyháza városközpont irányába megjelenő jelentős gépjárműforgalom számára biztonságosabb közlekedési feltételek és körülmények megteremtése mellett elősegítsük az egyenletes haladást, ezáltal csökkentve a felesleges várakozásokat és így a környezeti terhelést. Cél továbbá, hogy az érintett nyomvonalak által kiszolgált területek gazdasági-kereskedelmi funkcióját erősítsük, valamint elősegítsük, hogy ezen településrészek jobban, és könnyebben megközelíthetővé váljanak a munkavállalók és a vállalkozások számára.

A fejlesztéssel érintett útszakaszok:

- a Szent István utca az András utca és a Nagykörút közötti szakaszon;

- a Szarvas utca a Széchényi utca és az Arany János utcai körforgalom közötti szakaszon.

A Szent István utcán tervezett fejlesztések: Az érintett szakasz burkolatfelújításán kívül a Nádor utca csomópontjában található mini körforgalom és a Forgó utcai csomópont átépítését tervezzük azzal a céllal, hogy a csomópontok geometriája és a vízelvezetés kialakítása megfelelő legyen. A járdák és gyalog-kerékpárutak burkolata szükség szerinti megújul, illetve a meglévő parkolók szabványosítása is megvalósul a megfelelő vízelvezetés kialakításával. A Szent István utca és a Béla utca csomópontjában meglévő gyalogátkelőhelyet SafeCross okos zebra gyalogátkelőhellyé alakítjuk, így biztonságosabbá téve a gyalogos közlekedést a középiskola környezetében.

A Szarvas utcán tervezett fejlesztések: A Szarvas utcán az útburkolat felújításán kívül, a burkolat mindkét oldalán a meglévő útszegélysor cseréjére kerül sor. A terveink szerint felújításra kerül a 155 db meglévő parkolóhely, valamint 2 darab bazaltbeton burkolatú autóbuszöböl kialakítása történik a jelenlegi, forgalmi sávon található autóbuszmegállók átépítésével és az akadálymentes megközelíthetőség kialakításával. A kialakításra kerülő út-járda csatlakozások és a kijelölt gyalogos-kerékpáros átkelőhelyek esetében taktilis jelzések kiépítése valósul meg. A fejlesztéssel a fenntartható közlekedési módok feltételeinek javítása valósul meg a gyalogosok részére kijelölt gyalogos átkelőhelyek és a járdaburkolatok átépítésével. A Szarvas-Kereszt utca kereszteződésében okos zebra létesül. A Szarvas utca-Országzászló tér jelzőlámpás csomópont geometriai kialakítása pedig korrigálásra kerül annak érdekében, hogy valamennyi közlekedő számára biztonságosabbá váljon.

A különböző helyszíneken tehát burkolat felújítás, kerékpáros létesítményekben szakadási pont megszüntetése, akadálymentesítés, autóbuszöblök szükség szerinti átépítése, autóbuszperonok akadálymentesítése, a csapadékvíz elvezetés megfelelősségének ellenőrzése, jelzőlámpás forgalomirányítás felülvizsgálata, valamint szükség szerinti egyéb beavatkozások megvalósítása mellett.

A beavatkozás nemcsak biztonságos kapcsolatot valósít meg, hanem a nyomvonalak mellett, illetve azok környezetében, és az általuk kiszolgált utakon keresztül biztonságos megközelítési lehetőséget nyújtanak kereskedelmi és egyéb intézmények irányába.

Mindemellett a jelentős közúti forgalommal terhelt beavatkozási területeken, minden közlekedő számára biztonságos közlekedési feltételének megteremtésére törekszünk.

 

A kapcsolódó galéria ide kattintva érhető el!

Városi cégeink