Rozsrétszőlő bekötőút felújítása


Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 600 millió forint 100% támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósította meg a TOP-6.1.5.-16-NY1-2020-00004 azonosító számú, „Rozsrétszőlő bekötőút (Nyugati 1. u./ Déli Ipari Park bekötőút) felújítása” című projektjét. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A fejleszteni kívánt útszakaszon jelentős az árukiszolgálást és árumozgatást lebonyolító gépjárműforgalom, valamint a munkaerő-forgalom. Ezért elengedhetetlen volt az útburkolat teljes körű felújítása, szabványosítása, és megerősítése. Tekintettel arra, hogy a projekt keretében tervezett kivitelezésnek köszönhetően megvalósult Nyíregyháza külterületén a 35130 j. közút szabványosítása, amely magába foglalja a szélesítést és a pályaszerkezet megerősítést is, így a kétsávos átépítés után jelentősen megnőtt a  tehergépjármű forgalom.

A projekt közvetlen célja a Rozsrétszőlő bekötőút (Nyugati 1. i. /Déli Ipari Park bekötő út/) felújítása volt, azaz a 4925. j. bekötőút útburkolatának erősítése és szélesítése, 963 fm. hosszúságban. A felújított szakasz kezdete a Debreceni utcai körforgalom körpályájának elméleti burkolatszéle, majd a Marso Kft. kapubejáratával bezárólag ért véget. A Marso Kft. és LUKOIL csatlakozásaival érintett bekötőúti szakasz is a felújítás részét képezte.

További képekért kattintson a fotóra!

Városi cégeink