Rozsrétszőlő bekötőút felújítása


Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 600 millió forint 100% támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a TOP-6.1.5.-16-NY1-2020-00004 azonosító számú, „Rozsrétszőlő bekötőút (Nyugati 1. u./ Déli Ipari Park bekötőút) felújítása” című projektjét. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A fejleszteni kívánt útszakaszon jelentős az árukiszolgálást és árumozgatást lebonyolító gépjárműforgalom, valamint a munkaerő-forgalom. Ezért elengedhetetlen az útburkolat teljes körű felújítása, szabványosítása, és megerősítése. Tekintettel arra, hogy a projekt keretében tervezett kivitelezésnek köszönhetően megvalósul Nyíregyháza külterületén a 35130 j. közút szabványosítása, amely magába foglalja a szélesítést és a pályaszerkezet megerősítést is, így a kétsávos átépítés után jelentős tehergépjármű forgalom növekedés várható.

A projekt közvetlen célja a Rozsrétszőlő bekötőút (Nyugati 1. i. /Déli Ipari Park bekötő út/) felújítása, azaz a 4925. j. bekötőút útburkolatának erősítése és szélesítése, 963 fm. hosszúságban. A felújítandó szakasz kezdete a Debreceni utcai körforgalom körpályájának elméleti burkolatszéle, majd a Marso Kft. kapubejáratával bezárólag ér véget. A Marso Kft. és LUKOIL csatlakozásaival érintett bekötőúti szakasz, még a felújítás része.

A kapcsolódó galéria ide és a fotóra kattintva érhető el.

Városi cégeink