Őszre elkészül az elkerülő
A terveknek megfelelõen haladnak a Nyíregyháza nyugati elkerülõ út II. ütemének építési munkálatai, melyek az M3-as autópályát kötik össze a 36. számú fõúttal. A körforgalmi csomópont déli oldalát a héten már használatba is vehették az autósok – tájékoztatta szerkesztõségünket Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. kommunikációs igazgatója.

 A Nyíregyháza és Tiszavasvári között autózók már több hete szembesülhetnek azzal, hogy a 36-os számú fõút Zomboribokori bekötõútjánál forgalmi jelzõlámpa akadályozza haladásukat. Itt ugyanis többek között kivilágított körforgalmú csomópontot alakítanak ki, aminek déli oldala már el is készült. Ez része annak a projektnek, amelynek köszönhetõen kapcsolat alakul ki az M3-as autópálya és a 36. számú fõút között, így még inkább tehermen¬tesülhet Nyíregyháza belvárosa a teherforgalom alól.
Loppert Dániel, a nyugati elkerülõ út II. ütemének építési munkálatairól elmondta, a fõpálya teljes hosszában elkészült a földmû, a CKT réteg, valamint a két réteg aszfalt beépítését is elvégezték. Elkészültek az átereszek és megtörtént az elektromos-, a víz- és a hírközlõ vezetékhálózat kiváltása. Jelenleg a fõpálya teljes hosszában rézsûképzés, padka kialakítása zajlik. Készül a 36. számú fõút körforgalmi csomópontjának északi oldala és épülnek az úttal párhuzamos földutak. A 36-os számú fõúton október végéig várható forgalomkorlátozás. A forgalomba helyezés tervezett idõpontja az õszi idõszak. A 4,5 kilométer hosszú elkerülõ elsõ, a Kálmánházi útig tartó 2,2 kilométeres szakaszát tavaly októberben adták át a forgalomnak.

Bruszel Dóra