Zumbára fel, gyerekek!

Péntek délután a legkisebbeket várta táncos-zenés szórakozás a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában. Közel harminc gyerek nevetése töltötte meg a tornatermet a Judit és Adrienn által tartott zumbán. Egy kis bemelegítés után jöhettek a pörgősebb dallamok, Pitbull-tól kezdve a híres musical, a Grease Lightning című számára is rázták! A háromévesektől egészen az általános iskolás korosztályig érdeklődéssel figyelték a soron következő tánclépéseket. Noha inkább csak a kislányok körében népszerű a zumba, egy ügyes táncos legény is csatlakozott a csoporthoz – és azok a mozdulatok... Igazi tehetség!

 

A SZAKEMBEREK IS TÁMOGATJÁK

 

A zumbaőrület csak az utóbbi években hódította meg országunkat, de máris nagy népszerűségnek örvend. A szakemberek szerint kifejezetten jó tréning a gyermekek számára, hiszen az egyszerűbb koreográfiákkal fejlődik az alapvető testtudatuk és mozgáskoordinációjuk. A koncentrálóképességre kiváló hatást gyakorol, a testi erősítés után pedig jóleső fáradtsággal térhetnek haza a legkisebbek is.

 

ZUMBÁZZUNK A TÉLAPÓNAK!

 

A tánc és a szoborjáték után egy igazi különlegesség következett. A gyerekek izgatottan figyelték, ahogy Judit és Adrienn mikulássapkával a fején, Zséda Szürke Patás című dalát indítja el a zenelejátszón. „És most tanulunk valami igazán télit!” – mondták a MikuLányok.

Télapó-váró hangulatba került mindenki és a már kezdődő fáradtság ellenére is örömmel táncolták végig a koreográfiát – remélve, hogy egyszer talán az igazi Mikulásnak is előadhatják!

„Jön a szán,
csupa fény,
s miután lefékez a ház tetején, nagy fújtatás
a jel, hogy megjött Szürke Patás.”

Fotók és szöveg: Farkas Fanni