Zsinórban az ötödik győzelem!

Zsinórban szerzett négy győzelem után nem lehetett más célja a Hübner Nyíregyháza BS-nek, mint újra sikert aratni. Ezúttal az Óbudai Kaszások vendégeként várt rájuk nehéz feladat.

"Alaposan beragadtunk a rajtnál, védekezésben puhák voltunk, támadásban pedig nem mentek be a dobásaink a zóna ellen. Tíz nulla után Carlbe Ervin triplája törte meg a jeget, később Bus Iván és Tarján Izsák is betalált távolról, utóbbi kosárral 14–10-re zárkóztunk az első negyed derekán. Itt faultgondokba kerültünk, ezt kihasználva újra elléptek a Kaszások, sőt, a második játékrészben már tizenhéttel is vezettek.
Nagy Simon remekül szállt be, egymás után több támadásunkat ő fejezte be: eredményes volt kintről, közelről és büntetőből is. Az ő vezetésével 41–31-re visszajöttünk, de a védekezésünk sehogy nem állt össze, Armaghani Árminék szinte minden akcióból kosarat szereztek.
Tizenöt pontos hátrányból kezdtük meg a második félidőt. Úgy tűnt, nagyobb energiával jöttünk ki az öltözőből, de hiába rohantunk az eredmény után, továbbra sem tudtuk feltartóztatni az ellenfél jól egy-egyező kisembereit, így nem hogy csökkent volna a különbség, 19 ponttal elléptek a Kaszások.
A 24. percben Bus Iván bokája megsérült (nem is tudta folytatni a játékot), az ijesztő jelenet pedig felrázta a csapatot. Glatz Soma rövid időn belül két hármast tett a helyére, Ervin is egyre inkább elkapta a fonalat, egy-két jó védekezéssel pedig folyamatosan csökkent a deficit. Jól dobtunk kintről, Szobi Dániel és Geiger Bálint is betalált. Sajnos a negyed utolsó másodpercében még kaptunk egy kosarat, de egyértelműen visszajöttünk a meccsbe!
A negyedik etap első támadásából is Geiger hozta közelebb a mieinket, ám megakadt a lendületünk, sportszerűtlen fault és technikai hiba is sújtotta együttesünket. A hazaiak rutinos játékosa, Supola Zoltán hátára vette a csapatát, de Boros Márkot is nehezen tartottuk meg, míg Pollák Balázs veszélyes volt kintről. Újra hétpontos hátrányból kellett felállnunk. 
Megtettük! 
Kosarat szerzett Tarján és Szobi, jó védekezés után pedig Ervin betörésével átvettük a vezetést – a mérkőzésen először, fél perccel a vége előtt. Büntetőzések után egálnál dobhattunk a győzelemért, ami kimaradt, a szezonban ötödször hosszabbításba torkollt a meccsünk.
Mondhatjuk, hogy ebben már van tapasztalatunk és talán ez jött ki a legfontosabb szituációkban. Végső hármasával hárommal mentünk, másfél perccel a vége előtt viszont megint mi voltunk hátrányban. Nagy Simon harmadik tripláját követően újra az Óbuda szerzett vezetést, de Végső az idény eddigi legfontosabb hármasát bevágta (104–105)! Kevesebb mint tizenkét másodperc maradt hátra, a legjobbkor védekeztünk ki egy akciót, Tarján blokkja lezárta a mérkőzést!
Megszereztük tehát zsinórban az ötödik győzelmünket, ráadásul egymás után kétszer is hosszabbításban diadalmaskodtunk!" - tudósított a meccsről a Hübner Nyíregyháza BS közösségi oldalán. 

NB I/B, Piros-csoport, 18. forduló
Óbudai Kaszások–Hübner Nyíregyháza BS 104–105 (23–16, 29–21, 17–28, 23–27, 12–13) – hosszabbítás után
Budapest, v.: Varga-Záray, Hervay, Varga.
Kaszások: Boros 30/3, Varsányi 2, Supola 28/12, Balázsi 2, Armaghani 22/3. Csere: Pollák 16/12, Horváth 4, Szabó. Vezetőedző: Takács Máté.
Nyíregyháza: Bus 9/3, Végső 9/9, Ervin 19/6, Bonifert, Tarján 15/3. Csere: Nagy 21/9, Völgyi 3, Szobi 15/9, Glatz 8/6, Geiger 6/6. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.