Zsinórban a hetedik veretlen meccs - pontot szerzett idegenben a Szpari

Tiszakécskén lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus a bajnokságban. Az elmúlt heti csapathoz képest annyi volt a változás, hogy a sérült Gyurján Bence helyén Rokszin Ádám játszott, és Pejovic Danilo valamint Rezes László is visszakerült a kezdőbe. 

Duna Aszfalt TVSE - Nyíregyháza Spartacus 0-0

Tiszakécske

Jv: Ducsai József (Berényi Ákos, Tőkés Róbert)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Csáki, Dr. Kardos, Sváb, Huszti (Sirokmán 60.), Oláh, Ludánszki, Tölgyesi (Szabó 90.), Kocsis, Kirchner (Károly 72.), Szabó D.

vezetőedző: Simon Antal 

Nyíregyháza: Jova - Polényi, Fodor, Pejovic, Forró (Bakos 29.), Gulyás, Ötvös (Motkó 62.(Végső 90.)), Rokszin, Rezes, Kártik, Hornyák

vezetőedző: Zoran Spisljak

A hazai csapat kezdte a találkozót, és az első percekben főként a pálya közepén folyt a játék. Nyolc percet kellett várni az első lehetőségre, de a hazai lövés elkerülte a Szpari kapuját, Csáki veszélyeztetett. Pár perccel később Ludánszki próbálkozott fejjel, Jova magabiztosan fogta a labdát. Az első negyedóra végén több ígéretes akciót is vezetett a Szpari, de előbb egy lövés volt pontatlan, majd a szöglet után is tisztáztak a hazaiak. Újabb nyíregyházi szöglet, majd egy tiszakécskei szabadrúgás következett, utóbbinál Szabó próbálkozását hárította Jova. Mezőnyjátékot hozott a folytatás, nagy helyzet egyik kapu előtt sem adódott. Ludánszki kapta a találkozó első sárga lapját, majd Forró Gyulát kellett lecserélni sérülés miatt, Bakos Szabolcs érkezett. Kocsis is besárgult hazai oldalon a 34. percben, majd a mieinknél Kártik kapott lapot. Az első félidő végig kiegyenlített volt, de gól nem született. A második félidő Szpari helyzettel indult, majd Polényi kapott sárga lapot. Az 51. percben veszélyes nyíregyházi szöglet után hárított a hazai kapus, majd három perccel később ismét Helesfay védett Ötvös lövése után nagy nehezen. Aktívabban kezdte a második játékrészt a Spartacus, de az 57. percben a hazaiak is gólt szerezhettek volna, egy szabadrúgás után a kapufa mellett ment el a labda. A 67. percben Bakos végezhetett el jó helyről szabadrúgást, fogta a labdát a Tiszakécske kapusa. Tíz perccel később a hazaiak jutottak szabadrúgáshoz, de pontatlan volt a lövés. A 82. percben emberelőnybe került a Szpari, Kocsis műesésért megkapta második sárga lapját, így a játékvezető felmutatta neki a pirosat. Bár a hajrában voltak lehetőségei a Nyíregyházának, gólt nem sikerült szerezni, így 0-0 lett a végeredmény.