Zséda Nyíregyházán: „Itt mindig feltöltődöm”

Több mint két évtizede tartó, töretlen karrier, a szakma elismerése és a közönség szeretete: Zsédenyi Adrienn folyamatosan csúcsformában van. A többszörös Fo-nogram- és eMeRTon-díjas énekesnő, a magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb női előadója a hétvégén Nyíregyházára látogatott és adott koncertet, méghozzá telt ház előtt! (Megjelent a Nyíregyházi Napló március 16-ai számában.)


Kovács Kati, Kepes András, Halász Judit, Koós János, Müller Péter, Csernus Imre. Szinte nem telik el úgy hónap a Váci Mihály Kulturális Központban, hogy ne látogatnának el ide népszerű és szakmájukban elismert és szakavatott sztárok.

Amellett persze, hogy előadásukkal elkápráztatják a közönséget, meg is töltik a nézőteret. Így volt hétvégén Zsédenyi Adrienn koncertjén is, amire még a pótszékek is elfogytak. A művésznő a koncert után adott interjút nekünk...

„Itt mindig feltöltődöm”

Hihetetlen koncerten vagyok túl. Minden benne volt, a bulis daloktól a mélyebb hangvételűekig. Fantasztikus a nyíregyházi közönség. Egyébként már többször koncerteztem a szabolcsi megyeszékhelyen és mindig jó emlékekkel tértem haza. Valahogy a nyíregyháziakra az jellemző, hogy felszabadultak és bulizni is szeretnek. Ezek az alkalmak éppen ezért nekem is mindig feltöltődést jelentenek. Bízom benne, hogy hamarosan újra találkozhatok majd velük, de már nem egy zárt térben – aminek természetesen megvan az intimitása –, hanem egy nagy, látványos, nyári szabadtéri koncert alkalmával.

Hab a tortán

Már több mint két évtizede vagyok a pályán. Az első hét évben a Cotton Club Singers tagjaként léptem a színpadra, tavaly pedig a szólókarrierem 15. évfordulóját ünnepeltem. Ez egy abszolút folyamatos alkotómunka, amelyiknek mindegyik fázisát szeretem. Mindig a koncertek jelentik a „habot a tortán”, de imádok fotózni, forgatni, szeretem a zenekaromat, a lemezkészítést is. Ami fontos számomra, hogy elmondhatom: mindent komoly munkával értem el. Mindig azt akartam, hogy egyrészt a dalok által ismerjenek meg és szeressenek. Másrészt pedig, hogy ezek a dalok legyenek jelen az emberek életében, és adjanak nekik valami pluszt. Szerencsére ezt sikerült elérnem, és ezt most bizonyította a nyíregyházi közönség is.

„Még sok dal van bennem”

Bár nem most kezdtem a szakmai pályafutásomat, de mindig igyekszem valami újat nyújtani. Vallom, hogy nemcsak előadóként kell megújulni, frissnek maradni, hanem nőként, emberként is. Így szép ez a szakma. Ez az év még sok koncertet tartogat a számomra országhatáron innen és túl is, és az új lemezem előkészületei is megkezdődtek. Dalokból pedig úgy érzem, még sok van bennem.


Bruszel Dóra