Elfogták a zsarolókat
Rettegésben tartottak és csaknem kétmillió forintot zsaroltak ki különböző indokokkal egy férfitől a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban. A férfi emiatt a rendőrség segítségét kérte. Az ügyben nyomozás kezdődött 7 férfit hallgattak ki, kettőt őrizetbe is vettek. A két letartóztatott elfogásában kommandósok segédkeztek.

Kommandósok ugranak ki egy rendőrségi autóból, majd egy férfi után kezdenek rohanni. Az futva menekül előlük, de földre teperik. Ezt a videót tették közé szombat reggel a rendőrség az internetes oldalán. A férfit és egy másik társát azért vették őrizetbe mert egy 29 éves balányi lakostól 1, 8 millió forintot zsaroltak ki az elmúlt napokban. – A Nyíregyházi Rendőrkapitányság folytat eljárást zsarolás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanújával. Adataink szerint a gyanúsítottak egy 30 év körüli férfit napokon keresztül különféle fenyegetésekkel rettegésben tartottak így a sértett csaknem 2 millió forintot adott át a zsarolóknak – mondta el Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője.

A zsarolót és társát egy összehangolt akció során vették őrizetbe. Rajtuk kívül még további öt személyt állítottak elő a rendőrség, azonban őket csak kihallgatták. A rendőrség hozzáfűzte, a gyanúsítottak köre az eljárás során azonban még bővülhet.

Z. Pintye Zsolt