Színes élmények ecsettel megörökítve
Zsadányi Zsolt munkáiból nyílt kiállítás a Nyíregyházi Városi Galériában. A tárlaton főként tájképek, valamint a festőművész úti-, illetve olvasmányélményei alapján készült képek láthatóak. A tárlatot Székhelyi Edith festőművész nyitotta meg. A műveket március 7-éig láthatják a nyíregyháziak.

A Nap és a Hold története, Tejút és Vár. Néhány festmény Zsadányi Zsolt munkái közül, amelyek a Nyíregyházi Városi Galéria kiállító termeiben láthatók.

[video]

A festőművész 48 képet hozott a nyíregyházi tárlatra.

További képekért kattintson a fotóra!

A művész képeinek központi témája a természet, a benne rejlő harmónia és diszharmónia. Látható és láthatatlan arcait próbálja a vásznon rögzíteni. Úgy gondolja: képeivel az a feladata, hogy ráirányítsa az emberek figyelmét a világ sokféleségére, sokszínűségére, és érzelmileg felrázza őket narkózisuk alól.

KIJEV, A TENGER ÉS A BALKÁN

Zsadányi Zsolt a városi galériában kiállított képeinek egy részét úti élményei ihlették. Több műalkotás témája a tenger, ezeket horvátországi élményei alapján készítette, ahol a természet szépsége ragadta magával. De a művészre egy-egy város hangulata is hatással van, különösen megfogta Kijev városában tett látogatása. A tárlat több darabját a Balkánon tett képzeletbeli utazások adták, ezek alapjai a művész olvasmányélményei.
Zsadányi Zsolt tárlatát március 7-ig nézhetik meg az érdeklődők a Nyíregyházi Városi Galériában.

F.A.

Fotó: Kohut Árpád