Zöldítés és funkcióbővítés – Most a Bujtosi Városligetnél végeznek munkálatokat

Zöldítés és funkcióbővítés több helyen – ez a Zöld Város Program kiemelt célja. A Benczúr és a Bessenyei terek már megújultak, további projektelem volt többek között a Pazonyi tér rendbetétele, most pedig a Bujtosi Városligetnél kezdődtek munkálatok.

Az elmúlt napokban a tér- és járdaburkolatok szegélyköveinek kialakítása zajlott, folyamatosan dolgoztak és dolgoznak most is a területen.

Kósa Árpád polgármesteri kabinetvezető elmondta:

A városnak nagyon fontos a Zöld Város Projekt, ennek keretén belül szépül meg a Bujtos, amely ráadásul praktikusabbá is válik: akadálymentesítés is történik, lesznek olyan utcabútorok, amik korábban nem voltak. A játszótér mellett mosdó is épül, ez hiánypótló! A sétány burkolata is megújul és természetesen a zöld felületek is – ez így együtt, egy teljesen más, sokkal szebb és Nyíregyházához méltó Bujtost eredményez majd!

A Pályázatok és Projektmenedzsment Referatúra tájékoztatása szerint a liget rekonstrukciója során, a zöldfelület megújítását tervezik, sövények, cserjék, fák ültetésével együttesen. Az akadálymentesítés jegyében átépülnek a meglévő salakos burkolatok, helyettük sportolási tevékenység végzésére is alkalmas futókör létesül, miközben máshol kétirányú gyalogosforgalom lebonyolítására alkalmas térburkolatú járdák kialakítását tervezik. Látványelemként horgászásra is alkalmas stégeket alakítanak ki két helyszínen.

Ezen felül padokat, piknikpadokat, tűzrakó helyeket, szemétgyűjtőket, ivókutakat, információs táblákat és napozóágyakat helyeznek a területre.

A beteg, sérült fák áttekintése, a szükséges fakivágások már megtörténtek, illetve a játszótér mellé tervezett mosdó alapozása is elkészült. A várható befejezés 2019 tavasza, addig az Önkormányzat az ott pihenők, piknikezők megértését, türelmét kéri.

 

Dér Vivien