Zöld konzultációt indított az LMP

– Az országban sokkal nagyobb teret kell biztosítani a megújuló energiánakmondta október 20-i sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke Nyíregyházán.

A párt az elmúlt években több javaslatot is tett a kormánynak, miszerint a megújuló energiákat kellene támogatni. A társelnök megdöbbentőnek nevezte, hogy a kormány által meghirdetett nemzeti konzultáció nem tartalmazza a felvetéseiket, ezért online és offline formában is elindították a Zöld Konzultációt, ami az értékelésük szerint az embereket érintő valódi problémákra próbál reflektálni, legyen szó a megújuló energiákról vagy az épületszigetelésről – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az LMP azért sem tudja elfogadni ezt a konzultációt, mert nem lehet energia kérdésekről, energiaválságról úgy beszélni, hogy egyetlen szót sem ejt a kormány a megújuló energiákról, és arról, hogy nagyon komoly megtakarításokra van szükség, és komoly tartalékai is vannak Magyarországnak az energiatakarékosság területén – fogalmazott Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke.