Zivatarveszélyre figyelmeztetnek, mutatjuk, melyik országrészben

Pénteken napközben a sok napsütés mellett ismét erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Az ország nagyobb részén nem várható csapadék. A csúcshőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Pénteken napközben a sok napsütés mellett ismét erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, illetve időnként megnövekszik a fátyolfelhőzet is – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország nagyobb részén nem várható csapadék, inkább csak a nyugati megyékben van esély arra, hogy kevés helyen kialakuljon elsősorban zápor, kis eséllyel zivatar.

Az északkeleti, északi szelet napközben több helyen élénk lökések kísérik. A csúcshőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Estére a gomolyfelhők nagyobb része összeesik, de fátyolfelhőzet marad felettünk, illetve a Dunántúl fölött hajnalban erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Néhol zápor, zivatar a délnyugati határvidéken nem zárható ki. Késő estére többnyire 20 és 25 fok közé hűl le a levegő.

A légmozgás a legtöbb helyen mérséklődik, de néhol egy-egy élénk széllökés továbbra is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

 

Forrás: hirado.hu