Zivatarok okozhatnak bosszúságot, többfelé elsőfokú riasztást adtak ki
Fotó: Illusztráció

Észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de napközben ez a felhősáv szakadozik, vékonyodik, ezért összességében sok napsütésre lehet számítani – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elszórtan alakul ki belőle záporeső, néhol zivatar, emellett a nyugati határvidékre sodródhatnak be délután, este csapadékgócok. Az északi, északnyugati szelet többfelé kísérik élénk, helyeként erős széllökések. A hőmérséklet délután 26, 34, késő este 19, 26 fok között alakul.

Estére csökken a felhőzet, de a déli megyékben egész éjjel lehetnek erősen felhős területek. Elsősorban a Dél-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13, 19 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Az érkező hidegfront hatására a déli órákig az Északi-középhegységben, valamint az Alföld északkeleti, északi részén, a délutáni, esti órákban pedig az Alpokalján, illetve a Dráva tágabb környezetében fordulhat elő nagyobb eséllyel zivatar.

Fotó: met.hu

Az erősebb gócokhoz szélerősödés (~ 50-60 km/h), intenzív csapadék (~ 10-20 mm), kisebb eséllyel apró szemű (< 1 cm) jég társulhat.

 

Forrás: hirado.hu