Zivatarok hozhatnak felfrissülést a rekkenő hőségben

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. A hőmérséklet napközben 29 és 36, késő este 21 és 27 fok között valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul, de a nagyvárosokban, illetve vízpartokon enyhébb idő lehet.

(Forrás: OMSZ)

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Főként az ország északkeleti felén-harmadán lehet helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, arrafelé néhány helyen alakulhat ki zápor, zivatar – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A déli szél a Dunántúlon néhol megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók. A hőmérséklet napközben 29 és 36, késő este 21 és 27 fok között valószínű.

A nagy hőségre való tekintettel első- és másodfokú figyelmeztetést is adott ki a meteorológiai szolgálat.

Emellett zivatarveszélyre is figyelmeztettek.

Este többnyire kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet csak az égen, de északkeleten helyenként erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar is kialakulhat. Zivatarok környezetét leszámítva gyenge marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul, de a nagyvárosokban, illetve vízpartokon enyhébb idő lehet.

 

Forrás: hirado.hu