Zivatarok, felhőszakadás és szélrohamok is kialakulhatnak szerdán

Szerdán délelőtt és délután erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatók. Zápor, zivatar többfelé, illetve több alkalommal is kialakulhat.

Néhol megélénkül a keleti, délkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul. Késő estére 15 és 19 fok közé hűl le a levegő – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda este változóan felhős lesz az ég. Kezdetben a nappal képződő zivatarok lecsengenek, így ekkor elszórt jelleggel, majd ismét egyre többfelé várható zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatarok környezetében azonban átmeneti szélerősödés előfordulhat A késő esti 15, 19 fokról hajnalra 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Riasztás van érvényben zivatarok miatt az ország keleti felében, valamint délen, délkeleten felhőszakadás miatt is.

Szerda reggel eleinte leginkább a keleti, délkeleti országrészben, délelőtt az Alföldön, Északi-középhegységben, majd a későbbiekben az országban többfelé várható zivatarok kialakulása. Néhol felhőszakadás (rövid idő alatt 20-40 mm csapadék), jégeső és 60-80 km/h-t meghaladó szélroham is előfordulhat.

 

Forrás: hirado.hu