Zenés előadások a Váci Mihály Kulturális Központban

Júniusban egymást érik a koncertek a Váci Mihály Kulturális Központban. Két előadást is a Nemzeti Kulturális Alap támogat. Az egyik a Játék és muzsika című ismeretterjesztő koncertsorozat keretein belül megvalósuló Opera-miniatúra, amely június 5-én, pénteken 14 órától kínál kikapcsolódási lehetőséget a gyerekeknek. Június 6-án 20 órakor Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szülötte, ByeAlex lép a VMKK színpadjára. A nemzetközileg is ismert, Fényeslitkéről származó művész a kortárs underground zene egyik képviselője egyórás, élőzenekaros koncerttel lepi meg a nyíregyházi közönséget. Előadása a Könnyűzene múltja és jelene koncertsorozaton belül valósul meg, így láthatta korábban a közönség a Mystery Ganget és a Kávészünet Együttes Költészet napi műsorát.

Csordás Antónia, a VMKK médiakapcsolatokért felelős munkatársa azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, fontosnak tartják, hogy mindenkinek, aki a zenét szereti, megteremtsék a szórakozási lehetőséget. Éppen ezért a műsorajánlatban szerepel a kortárs magyar zenétől kezdve a magyar nótán át az operettig és a francia sanzonokig sok minden.

A szervezők az operettkedvelőkre is gondoltak, hiszen Oszvald Marika lép színpadra június 10-én 19 órától. Bereczki Zoltán önálló estjén szórakozhat a közönség június 19-én, majd Gajai Ágnes, a Nagyváradi Színház művésze ad önálló estet június 25-én, amelyből megismerhetik a nézők Edith Piaf belső vívódásait, és felcsendülnek közismert sanzonjai is. A Váci Mihály Kulturális Központ zenés előadásait Simonyi Ferenc, a Debreceni Csokonai Színház művészének Zene nélkül nem élek én című nótaestje zárja, június 26-án.

M. E.