Zenés Bencs-percek Nyíregyházán
Különböző stílusú muzsika várta a zenekedvelőket a közelmúltban a város vendégházában. Ami azonban közös vonása volt mindhárom programnak, az a közönség vastapsban, olykor állva kifejezett elismerése, szeretete.

Június 12-én sanzonest vonzott kétszáz embert a villa parkjába, amikor a Milord zenekar játszott francia és magyar örökzöld slágereket. Míg a francia dalokat a Párizs mellől Magyarországra költözött Gerome adta elő, addig a magyar táncdalokat Torma Kata énekesnő tolmácsolta. Bár a Milord együttes csupán az idén alakult, a zenészei városszerte ismert muzsikusok: Suhanyecz Viktória (hegedű), Takács Julianna (zongora) és Dömötör Sándor (dob).

Június 16-án virtuóz cimbalomjátéktól volt hangos a Bencs Villa, amikor is a Beszélő hangszerek című sorozatban Balogh Kálmán világhírű zenész volt Nyíregyháza vendége. Tanítványával, Fekete Krisztián cimbalomtanárral és sok közreműködővel szereztek maradandó élményt a hallgatóságnak a Mester és tanítványai alcímű programban. Tehetséges növendékből akadt bőven, hisz Majoros Ditta, Ludnai Mátyás, Dóka Csenge cimbalomjátéka után méltán húzhatta ki magát Fekete tanár úr, aki mind a Vikár Sándor AMI, mind a Művészeti Szakközépiskola pedagógusa Nyíregyházán. A gyerekek előadásában Könczei Bálint tanár és Módy Virág diák is közreműködött (Hajdú Ágota tanítványa).

Hétvégén pedig a zongoráé volt a főszerep a Sóstói úti kúriában, hisz 19-én két zongoraművész koncertjét élvezhette a nagyérdemű. A nyíregyházi Bérczes Mihály Handel, Beethoven és Schubert műveivel készült a pénteki műsorra, a mátészalkai Mándi Ákos pedig Bachtól Rachmaninovig invitálta egy kis esti zenére a klasszikus muzsika kedvelőit.