Zene Sóstón ezen a héten is – A Beat-lesz együttes várja szerdán a közönséget
Fotó: Szarka Lajos

Ezen a nyáron már heti három alkalommal várják zenével a közönséget Sóstón. A koncertsorozat négy éve indult, a helyi zenekaroknak biztosít fellépési lehetőséget a Sóstói Piacon. Az említett három napon 18:30 és 19:30 között várják többek között a jazz, a népzene és a rockzene rajongóit.

Világslágerek ukulelén – ezzel indult el múlt héten a Zene Sóstón idei időszaka. A 2020-as idényt az Ukulele Trió nyitotta meg, ők már visszatérő fellépői a koncertsorozatnak. Szombaton és vasárnap a Pila és barátai, vasárnap pedig Kovács Miklós bandája szórakoztatta a közönséget.

A Zene Sóstón rendezvénysorozat négy évvel ezelőtt indult, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, a nyíregyháziak és a turisták is szeretik a zenés estéket. A program indulásakor az volt a cél, hogy közelebb hozzák az élő zenét játszó helyi fellépőket és közönségüket egymáshoz. Az eddig megszokott szerda és szombat mellett ettől az évtől már vasárnap is várják a közönséget 18:30 és 19:30 között a Sóstói Piacon, direkt a vásártér mellé szervezik a kulturális műsort.

Ebben az évadban lesz még rock, jazz és népzene, valamint blues, illetve versmegzenésítések is a sóstói színpadon. A héten szerdán, július nyolcadikán pedig a Beat-lesz együttes várja majd a közönséget.

Színes programok egész nyáron

A koronavírus-járvány kapcsán bevezetett enyhítések, illetve az elmúlt napok meleg időjárása felpezsdítette a sóstói életet. A múlt héten végre minden fürdő is kinyithatott Nyíregyházán, így a Tó- és a Parkfürdő, az élményfürdő és a Júlia is fogadja a vendégeket, újra elérhetőek a wellness-szolgáltatások és a Hotel Fürdőház gyógyászati részlegén is várják a régi-új vendégeket.

De természetesen az ország egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója, a Nyíregyházi Állatpark is nyitva van, ahol több mint 500 állatfajtát ismerhetnek meg a látogatók, különleges fajokkal és egyedi bemutatókkal készül a park a vendégeknek. Idén nyáron egy másik újdonság, hogy kéthetente pikniket szerveznek a Sóstói Múzeumfaluban szombat, vasárnap, a Sóstói Piac pedig már négy napon működik, minden héten szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap várják a vásárlókat a Blaha Lujza sétányon.

Kapcsolódó galéria

Sóstói Piac és Térzene 20200701