Zavartalan a távfűtés

Az elmúlt napokban kevesebb, mint mínusz tíz fok volt a napi átlaghőmérséklet, ilyenkor a távfűtési rendszer csúcsteljesítményen működik, a kimenő vízhőmérséklet megközelíti a 130 fokot. Ez óriási terhelés, ekkor jelentkeznek a problémák is. Nyíregyházán jelenleg biztonságos a szolgáltatás, az elmúlt héten volt egy hibaelhárítás a Kossuth utcán, de ezt megoldották a fogyasztás korlátozása nélkül egy alternatív vezetékkel. Most pedig egy másik hibát keresnek a Szabadság téren, de ez nem nagy volumenű, a környéken nincs lakossági fogyasztó. A fagyos idő óta átlagban napi 30 bejelentés érkezik a Nyírtávhő kft.-hez távfűtéses épületekből.


MEGERŐSÍTETT HIBAELHÁRÍTÁSI SZOLGÁLAT

 

Joó László ügyvezető igazgató elmondta, általában radiátor meghibásodások, légtelenítési problémák miatt hívják őket. A problémákat még a bejelentés napján, megerősített szolgálattal igyekeznek elhárítani, hat-nyolc páros járja a várost és javítja a hibákat.

A szokatlanul hideg időben természetesen a napi fogyasztás is megnőtt, az átlagos januárinak most a másfélszerese az energiafelhasználás. A szakemberek szerint a kemény mínuszok idején is lehet gazdaságosan fűteni, ennek alapja, hogy amikor nem vagyunk otthon, akkor se vegyük nullára a fűtést, maradjon egy közepes, temperáló fokozaton. Így a lakás újra felfűtéséhez kevesebb energiára lesz szükség.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: internet)