Zárult a szigligeti tábor

Júniusban indult el a tábor

 

Júniusban indult el az első gyerekcsoport Szigligetre. A bőröndök a busz csomagterében várakoztak, a szülők pedig búcsúztak gyermekeiktől június 19-én, kora reggel. A szigligeti táborozást a Jókai Mór Református Általános Iskola diákjai kezdték meg - 72 gyermek indult útra. A város tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. fenntartásában működő táborban hatodik éve van lehetőség kedvezményes üdülésre. A részvételi lehetőség minden nyíregyházi lakóhellyel rendelkező diák számára biztosított volt, az adott iskola fenntartói státuszától függetlenül. Az egyhetes vakáció alatt kulturális és szabadidős programok is vártak a résztvevőkre. A legtöbben Keszthelyre is ellátogattak, hajókáztak, strandoltak, kirándultak. A turnusok hétfőtől szombatig tartottak – az egyhetes vakáció 33 ezer forintba került, teljes ellátással. Ám akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, vagy tartós betegek, esetleg családjukban három vagy több iskolás gyermek él, azok nyaralását további 10 ezer forinttal támogatta Nyíregyháza, tehát nekik 23 ezer forintba került a szigligeti táborozás.

 

Színes programok

 

Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere elmondta, a szigligeti tábor több évtizede szolgálja a nyíregyházi gyermekeket. Szépen fel van újítva és rendelkezik azokkal az infrastrukturális feltételekkel, amivel a gyermekek biztonságban, kényelmesen és jó körülmények között tudnak táborozni. Az alpolgármester szerint nagyon fontos az is, hogy Szigliget egy olyan bázis, ahonnan óriási túrákat lehet indítani akár Szent György-hegyre vagy Badacsonyra.

 

Kilenc turnus

 

Idén közel 1200 nyíregyházi diák üdülhetett a város szigligeti gyermektáborában, amelyet több millió forintból fejlesztettek annak érdekében, hogy a gyerekek még komfortosabb körülmények között nyaraljanak. Felújították a faházak tetőszerkezetét, kicserélték a kerítést, modernebbé tették a vizesblokkokat és a konyhát, valamint kialakítottak egy betegszobát. Ettől az évtől pedig egy teljesen új kondipark is a szigligeti táborozók rendelkezésére állt. Az üdülőt elő és utószezonban civil szervezetek, nyugdíjasok is igénybe vehették, vehetik.

Dér Vivien

(Fotó: Archív)