Záporos csütörtök, lehűléssel

A szeles napok után sem nyugszik meg időjárásunk, nem élvezhetjük sokáig a napsütést és 20 fokos maximumokat. Csütörtökön ugyanis egy hidegfront érkezik, mely záporokat, zivatarokat és lehűlést is hoz magával.

Várhatóan a csütörtök délelőtti óráktól már elkezd megnövekedni nyugat felől a felhőzet, beborul az ég. Délnyugatról záporok érik el térségünket, illetve hazánk területén is sokfelé alakulhat ki eső, záporeső. Az élénk légmozgás délnyugatiról a front érkezésével északnyugatira fordul, a Dunántúlon estére meg is erősödik a szél. A záporok mellett a késő délutáni, esti órákban a keleti tájak kivételével kisebb zivatarok kipattanására is van esély.

Enyhe hajnalra van kilátás, de már nem valószínű, hogy országszerte 20 fok felett alakulnak a maximumok. A legmelegebb órákban 14-23 fok közötti értékeket mérhetünk, a nyugaton élők készülhetnek hűvösebbre.

Szeles, szárazabb péntek

Pénteken eleinte az ország keleti részén még eshet kevés eső, de napközben előreláthatólag itt is megszűnik a csapadék. Nyugaton lesz szakadozottabb a felhőzet, délután azonban több-kevesebb napsütésre mindenütt lehet számítani. Az erős északias szelet helyenként viharos lökések kísérhetik. Enyhe hajnalt követően 11-16 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétvégére kissé szeles, napos tavaszi idő várható. Csapadékra nem kell számítani. Többfelé újra átléphetjük a 20 fokot.

 

Forrás: idokep.hu