Záporok, zivatarok frissítik a fülledt időt

Pénteken és a hétvégén ismét nedvesebb, labilisabb légtömeg alakítja időjárásunkat, így a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására készülni.

Leginkább felhőszakadás, intenzív villámtevékenység, valamint szélerősödés társulhat a zivatarokhoz, egy-egy erősebb vihart azonban 1-2 cm nagyságú jég is kísérhet.

Pénteken főként a déli tájainkon és a Dunántúlon számíthatunk csapadék általi felfrissülésre. A szél főként zivatarok környezetében támadhat fel, de zivataroktól függetlenül is lehetnek élénk északias széllökések. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Szombaton egyre több tájegységünkön zavarhatják záporok, zivatarok a napos, nyári időt. Helyenként felhőszakadás, jégeső sem kizárt. A zivatarokat továbbra is erős, viharos széllökések kísérhetik. A legmelegebb órákban 28-33 fokot mérhetünk, de zivatarok környezetében akár 10-15 fokot is visszaeshet rövid idő alatt a hőmérséklet.

Hőség és fülledt idő

Vasárnaptól valamivel csökken a csapadékhajlam, előreláthatólag vasárnap és hétfőn már csak a Dunától keletre valószínűek elszórtan záporok, zivatarok. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Vasárnap 28-33, hétfőn 29-34 fok között alakul a délutáni hőmérséklet.


Forrás: idokep.hu