Záporok tarkítják a kellemes, napos időt

Hétfőn a nap folyamán, egész a késő délutáni órákig, mindenütt napos idő ígérkezik. Az élénk délkeleti szelet a déli tájakon és a Dunántúli-középhegység tájain erős lökések is kísérhetik. Délután délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, majd nyugaton, délnyugaton záporok kialakulására számíthatunk, az esti órákban akár az ég is megdörrenhet errefelé. Hajnalban 5-11 fokig csökken a hőmérséklet, napközben kellemes meleg időben lehet részünk, a maximum-hőmérsékleti értékek 21 és 26 fok között alakulnak.

Kedden a Dunától keletre eleinte még több-kevesebb napsütéssel indul a nap, másutt, illetve a délutáni órákban azonban erősen megnövekszik a felhőzet.

Többfelé várható záporok kialakulása

A legkevésbé északnyugaton valószínű csapadékos idő, máshol azonban a záporokat egy-egy kialakuló zivatar is színesítheti. Marad a szeles idő, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Délután a legmelegebb órákban 17-22 fok valószínű.

Szerdán ismét egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Legnagyobb valószínűséggel az ország déli tájain és néhol északon még kialakulhat egy-egy jelentéktelen zápor. A Dunántúlon lehet kissé szeles az idő, napközben 20-24 fokos maximumokat mérhetünk.

Csütörtökön túlnyomóan napos, meleg, kissé szeles idő ígérkezik, majd a legfrissebb modellfutások szerint estétől és a pénteki napon is záporokkal, zivatarokkal tarkított időre van kilátás.

 

Forrás: idokep.hu