Zajlanak az útépítések, út- és járdafelújítások városszerte, immár újabb utcákban is

A Korányi Frigyes utcai járda két szakaszának aszfaltozása már befejeződött, a többi szakaszon tovább zajlanak a bontási-építési, valamint a szegélyépítési munkálatok. Mellette, az Eperjes utcai járdaépítésnél még tart az aknák szintbe helyezése – ezt követően kezdődhet meg az aszfaltozás.

Már több sóstógyógyfürdői utcánál, a fejlesztések előtti területelőkészítés zajlik. Fa, bozót és cserjeirtás – ezekben az utcákban a földútból aszfaltos út lesz. A Mária utcában például már jól haladnak a munkálatokkal, de vannak olyan útszakaszok, ahol szegélyépítéssel foglalkoznak a szakemberek. Például Sóstóhegyen a Mogyoró utcában, ahol már a közmű feltárási munkálatok is folyamatban vannak. A Templom utcában pedig már padkanyesés, fa, bozót és cserjeirtás kezdődött.

Új szakasszal bővül a város kerékpárút-hálózata. A Sóstóhegyi úton lesz fejlesztés. A Korányi Frigyes és a Mogyoró utca között építenek majd új bicikliutat. Többek között ezért is kezdték el a tereprendezést. A Korányi Frigyes utca és a Sóstóhegyi út találkozásánál már egy kerítést is lebontottak. Eközben épül a Stadion utcai járdák pályaszerkezete és párhuzamosan zajlanak a szegélybontási, építési munkálatok. De elkezdődött a Deák Ferenc utcai járda építése is, egyelőre a meglévő aszfaltburkolatot bontják.

Oroson a Füzes és Tiszafa utcában ideiglenes forgalomkorlátozással jár a homokos kavics fagyvédő réteg építése, de az ott élők behajtása az ingatlanokhoz biztosított. A Platán utcában már a zúzottkő alap építése van folyamatban.

Időszakos és részleges forgalomkorlátozásra kell számítani Borbányán a Csárda utca építési munkálatainál is, ahol már az útalap építése zajlik, ezt követően kezdődhet az aszfaltozás.

A Tó utcán a jelenlegi munkafázisban szintén a szegély bontása, építése zajlik. A belvárosban pedig jó ütemben halad a távfűtési-vezeték építése. A Szegfű – István és Hunyadi utca közötti szakaszon jelenleg is a tartóoszlopok bontása van folyamatban, ezért az Ibolya utcán továbbra is forgalomkorlátozásra kell számítani a Hunyadi és Géza utca közötti szakaszon.

Az „Erdei sétány és ökológiai sétaút építése” projekt keretén belül az állatpark hátsó kerítése mellett haladó új gyalog-kerékpárút építése nem jár tartós forgalomkorlátozással. Alkalmanként hétköznap 7 és 17 óra között időszakos forgalomirányítás mellett közlekedhetnek az autósok a Kemecsei út érintett szakaszán. Ezen a helyszínen a munkálatok várhatóan június végére fejeződnek be.

 

Dér Vivien