XX. Vállalkozók Napja – Megyei vállalkozókat is díjaztak a fővárosban

 

A harminc éves fennállását Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a versenyképesség javítását tekinti a gazdaság előtt álló legfontosabb feladatnak, amely a szervezet által idén aktualizált javaslatcsomagjának is a gerincét adja.

– mondta el Tolnay Tibor az idén huszadik alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján. A VOSZ elnöke hozzátette, ez csakis a mikro- kis- és középvállalkozások helyzetbe hozásával valósulhat meg. A magyar gazdaság jó helyzetben van, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a harmadik negyedéves GDP-adat, amely 5,2 százalékos volt. Az különösen jó fejlemény, hogy az egyes iparágak önmagukban is növekedni tudtak. Az egyik legfontosabb eredmény ezen a téren a beruházások növekedése, amelynek mértéke mintegy 20 százalékkal nőtt. A rendezvényen Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta, 2013 óta növekszik a magyar gazdaság, amelynek bővülési üteme mára meghaladja az Európai Unió növekedésének mértékét. Mindez megadja a reményt arra, hogy Magyarország felzárkózik a nyugati gazdaságokhoz.

Megyei vállalkozókat is díjaztak

A Vállalkozók Napján Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vállalkozók is részt vettek, Czomba Csaba, a VOSZ megyei elnöke megerősítette, az ország észak-keleti régiójában is érzékelhető a gazdaság növekedése. A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen kitüntetések átadására is sor került a kiemelkedő vállalkozói teljesítmények elismeréséül. Megyénkből Magyar Gazdaságért Díjat vehetett át Krámer Zoltán, a NYÍRSÉG-HASSO Sütőipari és Gabonaipari kft. tulajdonos-ügyvezetője, Év Vállalkozója Díjat kapott Lakatos Gergely, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója, valamint Papp Sándor Dezső a Pa-Comp Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

 

Szoboszlai Tibor