Fogadóóra időseknek
Idei első ülését tartotta az Idősügyi Tanács. Elfogadták az éves munkatervet, megvitatták az 2017-es programokat, valamint döntöttek az idősek számára tartandó fogadóórák időpontjáról is.

Ezentúl fogadóórák keretében is próbálnak segíteni a szépkorúaknak. Erről is döntött az Idősügyi Tanács idei első ülésén, amelyet a városházán tartottak. A fogadóórák számára a Móricz Zsigmond könyvtárban alakítottak ki egy külön helyiséget, ahol az idősek hétfőnként 13 és 16 óra között a korosztályukat érintő kérdéseikkel, javaslataikkal fordulhatnak a tanács munkatársaihoz. Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkára kiemelte, csak nyíregyházi lakosokat tudnak fogadni, és személyes ügyek kivételével minden közérdekű dologban lehet őket keresni.

 

2017-es tervek

 

A tanács megvitatta és elfogadta a 2017-es munkatervet, illetve napirendre került több olyan téma is, amit az év során mindenképp szeretnének megvitatni. Ezek közé tartozik a különböző rendezvények, pályázatok megszervezése és lebonyolítása, valamint olyan, az időseket érintő problémák megoldása, mint a sóstói fürdőjegy árainak kérdése is. Dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta, a város ezekben minden segítséget megad, céljuk, hogy az idősek számára a nyugdíjaskor valóban örömteli és gondtalan legyen.

További képekért kattintson a fotóra!

Az idősek idén sem maradnak programok nélkül. Folytatódik a Szépkorúak Akadémiája, lesz ismét olimpia, Ki mit tud? és főzőverseny a számukra, illetve februárban tartják a Meséld el nekem! című, személyes élettörténeket feldolgozó pályázat díjátadóját is.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Szarka Lajos)