XIV. Nemzetközi Szabolcs Kupa

Vagány sminkhez divatos, trendi haj dukál. A XIV. Nemzetközi Szabolcs Kupa fodrász, kozmetikus és műkörömépítő verseny szabad kategóriájában a fodrász egy mélyvörös, merész frizuárt álmodott modelljének. Ebben a versenyszámban nem voltak kőbe vésett szabályok, csupán a megadott időn belül kellett korszerű frizurát készíteni. A szabad szám mellett összesen 16 kategóriában mérhették össze tudásukat a szépségiparban dolgozók, vagy tanulók. A versenyre nem csak Nyíregyházáról, hanem az ország több településéről, de még határon túlról is érkeztek szakemberek. Összesen 168-an neveztek az idei megmérettetésre, amely a szervezők szerint a szakmában dolgozóknak presztízs, a tanulóknak pedig lehetőség.

További képekért kattintson a fotóra!

Lukovics György, aranykoszorús mesterfodrász, a zsűri elnöke azt mondta, aki részt vesz egy ilyen versenyen, az elsősorban önmagát szeretné megmutatni, és szeretne nyitni a többség felé is. Hozzátette, másik fontos dolog, hogy nagyon sok mindent tudnak tanulni egymástól a versenyzők.

 

A 20-as, 30-as évek divatja

 

A Szabolcs Kupa a tanulók szempontjából is jelentős, hiszen a jövő nemzedéke itt speciális fogásokat leshet el a mesterektől. Unger Edina Budapestről próbált szerencsét. Tanuló kategóriában indult, Marcell hullámokat készített. Elmagyarázta, munkájának lényege, hogy a hullámok élesek, egyforma hosszúak legyenek és összeérjenek a díszítéseknél.

A Szabolcs Kupán a frizuradivaton kívül az érdeklődők a 2016-os év sminktrendjeiből is ízelítőt kaphatnak.

 

Holá Rió!

 

Dávidáné Krómer Beáta, kozmetikusmester, a zsűri elnöke kifejtette, idén elsősorban a nyári események köré szerették volna csoportosítani a versenyszámokat. Így a „Holá Rió” lett az egyik szám elnevezése. Hozzátette, ez elsősorban az Olimpiára utal, de aki úgy érezte és nagyobb fantáziát látott benne, az természetesen a riói karnevál hangulatát is megidézhette.

A látogatók és a szakemberek az idei körömdivatra is kaphatnak tippeket. „Titokzatos Velence” című számban engedhették szabadjára fantáziájukat a manikűrösök és készíthettek olyan alkotásokat, amelyeket a szalonokban csak ritkán kérnek a vendégek.
Az egész napos rendezvény során a színpadon fellépett a Nyíregyházi Divatszövetség ,az Országos Ipartestület fodrász szakága, de bemutatót tartottak neves fodrásztermékek forgalmazói és a Lukovics FRU-FRU Szépségszalon gyakorlott szakemberei is.

M. E.

(Fotó: Trifonov Éva)