World Walking Day - a Kölcsey Gimnázium is csatlakozott a kezdeményezéshez

 2018-ban a Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományokhoz híven ismét meghirdette a Világ Gyalogló Napja (World Walking Day) hazai eseménysorozatát, ami az elnevezésétől eltérően egész októberben lesz, hogy az aktív életmód minél több ember mindennapjává váljon.

A nyíregyházi Kölcseyben is fontos a környezettudatos nevelés, ezért is csatlakozik az iskola minden évben ehhez a rendezvénysorozathoz, mely a gyaloglás fontosságára hívja fel a figyelmet. A kölcseys diákok patinás belvárosi iskolájuktól elindulva a város nevezetességeit megtekintve sétáltak ki a sóstói erdei tornapályáig. A mozgalom célja nemcsak az, hogy az egészségmegőrzés érdekében minél többet sétáljunk a friss levegőn, hanem az is, hogy közben megtekintsük városunk legszebb nevezetességeit.


A diákokat a testnevelő tanárok is elkísérték, és az egyes állomásokon pár perces előadást tartottak a gyerekeknek, hogyan lehet minél egészségtudatosabban élni. A felhívásban az is szerepelt, hogy a tanulók készítsenek csoportképeket Nyíregyháza legszebb látnivalói előtt. A kellemes séta közben így csodálkozhattak rá a gyerekek a Jósa András Múzeum, a Városháza, a Megyeháza és a város templomainak szépségére.
A tanulók arról is információkat szerezhettek, hogy miért is nevezhetjük Nyíregyházát az „egybehajló terek” városának, és hogyan kapcsolódik össze a természeti és az épített örökség megyeszékhelyünkön.