Work Force – Új lehetőség a nyíregyházi álláskeresőknek és munkaadóknak
Fotó: Szarka Lajos

Új lehetőség a nyíregyházi álláskeresőknek és munkaadóknak. Csütörtökön megnyitotta a nyíregyházi irodáját is a Work Force, mely 2003 óta hozza össze a munkaerőpiac szereplőit. A város lakosai előtt ezzel olyan út nyílik, amely során a munkavállalók az elvárásuknak és a végzettségüknek megfelelő állást tölthetik be, a foglalkoztatók pedig az üres pozíciókra a legalkalmasabb munkaerőt találhatják meg.

 

Czellecz Zoltán cégvezető köszöntötte az egybegyűlteket a Work Force új, 9. irodájában csütörtökön, az Átrium üzletház földszintjén. A 20 éve alakult cég fontosnak tartja, hogy a munkaadók, a munkavállalók és a munkaerőpiac egyéb szereplői számára egyaránt értéket tudnak teremteni. Missziójuk így hangzik: Mozgásban tartjuk a gazdaságot a munkaadói és a munkavállalói igények összekapcsolásával. Több tízezer elhelyezett és foglalkoztatott munkavállaló, több száz elégedett partnercég, „minősített munkaerő-kölcsönzői” státusz, Üzleti Etikai Díj, Szerethető Munkahelyek Díj – csak hogy párat említsünk az elért eredményekből. Az elmúlt időszakban a Work Force már a térségünkben jelen lévő ügyfelekkel is együtt működik, emellett a bővülésük és terjeszkedésük folyamatos, ez indokolta, hogy létrejöjjön a nyíregyházi kirendeltség.

„Az ország különböző régióiban szerzett tapasztalatainkat előszeretettel visszük tovább, és osztjuk meg más régiókban is, akár foglalkoztatókkal, akár képzőintézményekkel, akár álláskeresőkkel, vagy bármely más érintettel, itt is ez a célunk. Tehát mindazt, amit Nyugat-Magyarországon, Budapesten, vagy az ország bármely pontján, a már működő 8 kirendeltségünkön tudásként, tapasztalatként felhalmoztunk, azt az első naptól itt megjelenítjük, egy belső tudásmegosztás révén a nyíregyházi kollégáink ehhez mind-mind hozzáférnek. És abban bízunk, hogy ez a helyi szereplők hasznára fog válni” – emelte ki a cégvezető.

Jó hír az egyetemistáknak is

A Work Force összehozza az álláskeresőket, és az állást kínálókat. A mai világban nem egyszerű olyan lehetőségeket találni, amely megfelel a munkakereső elvárásainak, végzettségének. Ez igaz a városunkban élő fiatalokra is, például az egyetemünk esetében, mely az országban elsőként idén a tavalyi számokhoz képest 60%-kal tudta növelni a jelentkezők számát – hangsúlyozta Halkóné dr. Rudolf Éva, a közgyűlés gazdasági és tulajdonosi bizottságának elnöke.

„A Nyíregyházi Egyetem hallgatói számára is nagyon fontos, hogy tudjunk álláslehetőségeket is felkínálni. A mai világban a fiatalok többsége már dolgozni akar a tanulmányai mellett. A fiatalok lehet, hogy könnyebben találnak az online felületeken, a portálokon erre lehetőséget, de ez még közelebb fogja hozni a nyíregyházi fiatalokat, az egyetemi hallgatókat és ezt a céget meg a várost is. Hogy miért is került fel a város a potenciális befektetők térképére? Nagyon tervszerű gondolkodás mentén halad a városvezetés, amikor a gazdaságfejlesztő programját meghirdette, amelynek nem titkolt célja, hogy helyben tartsa a fiatalokat, illetve hazahozza a képzett fiatalokat. Bízom benne, hogy ez az iroda a felkínált szolgáltatásaival nagymértékben fogja tudni segíteni ezeket a célokat.”

Az előrejelzések pozitívak. Czellecz Zoltán cégvezető elmondta híradónknak, hogy a cég nyíregyházi kirendeltségének megnyitója előtt már mind munkavállalói, mind foglalkoztatói részről is jelentek meg érdeklődők. Áprilistól már konkrét ügyfelekkel való együttműködés is megkezdődik, és mind a Work Force, mind a város bízik abban, hogy a csütörtöki megnyitó egy sikertörténet kezdete.

Kapcsolódó galéria

Work Force megnyitó