Waldläufer hatodszor

 A hatodik alkalom már azt jelzi, hogy lassan hagyománnyá válik a városlakók körében a májusban, gyönyörű tavaszi időben, erdei környezetben megrendezett Waldläufer futás és gyaloglás. Az elmúlt években mindig több mint ezren álltak rajthoz. A táv ezúttal is 3 kilométer lesz, amit mindenki a saját tempójában teljesíthet. Szokás szerint a mezőny az Erdei Tornapályától indul. A helyszín pótolhatatlan varázsa mellett több más értékkel is bír az esemény, amelyek a város szempontjából is kiemelkedően fontosak.

– Az egyik ugye a sport szeretete iránti elkötelezettség. Én úgy gondolom, kötelességünk átadni a fiatalok számára. Meg egyébként mi egy sportos város vagyunk, szép eredményeink vannak, ezt szeretjük is hangoztatni. De emellett nagyon fontosnak tartom kiemelni a közösségépítő, családösszetartó, családépítő jellegét ennek a rendezvények – mondta el Halkóné dr. Rudolf Éva, Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Nincs határ

Babakocsis családtól a 86 éves futóig – nincs határ. Ez is a szervezők célja, akik valóban kortól és nemtől függetlenül szeretnének mindenkit megszólítani és kimozdítani otthonaikból egy kis közös mozgásra. A célcsoportot idén is szerették volna bővíteni, amihez egy online játék keretében már nem pusztán a városlakókat szólították meg.

Hargitay János, a rendezvény főtámogatója kiemelte, megpróbáltak a régión kívülről is idevonzani embereket. Hozzátette, azt hogy ők hányan jönnek, nehéz lesz majd felmérni, ugyanakkor az biztos, hogy a játék győztese, egy pásztói család itt lesz a hétvégén, s talán ők magukkal viszik és hirdetni fogják ennek az eseménynek, illetve a városnak szépségét remélhetőleg.

Színes program és díjak

Számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket: a Kelet Brass Band szimfónikus zenekar különleges előadása mellett fellépnek a művészeti szakgimnázium táncosai, illetve lesz MediBall bemutató és közös bemelegítés is. Az élményeken túl az első kétszáz érkező pólóval is gazdagabb lesz, valamint mindenki tombolát is kap egy karszalag formájában, a fődíj pedig egy igazán különleges meglepetés lesz: az egész családot egyedi, saját tervezésű cipőkkel ruházzák fel a szervezők. Idén is hirdetnek versenyt a legtöbb futót rajthoz állító vállalkozásoknak, és díjazzák azokat az iskolákat, ahonnan a legtöbb diák vesz részt a futáson.

Zadubenszki Norbert