Vonat helyett autóbusz  - Tekergő és Aranypart expressz
Vonat helyett autóbusz - Tekergő és Aranypart expressz

Nyíregyháza, Szerencs, Zugló, Nyugati pályaudvar, Balaton. Valamennyi helyszínt érinti a változás. Vonatpótló autóbusz, felújítás, módosított végállomás. Tekergő és az Aranypart expressz is szerepel a MÁVINFORM sajtóügyeletese beszámolójában.

A vasúttársaság a Mezőzombor Nyíregyháza szakaszon végez komplex pályakarbantartási munkákat, melynek során felújítják a vasúti pályát, ill. azokat a hibás szakaszokat, ahol eddig sebességkorlátozást kellett elrendelni.

 A felújítás után a vonatok ismét a pályán alkalmazható legnagyobb sebességgel közlekedhetnek. Május elején kezdődtek ezek a karbantartási munkálatok, és július 29 – ig tartanak Ebben az időszakban Szerencs és Nyíregyháza között minden vonat helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek. A járványhelyzetre tekintettel a vonatpótló járatok férőhelyi kapacitását úgy határozták meg, hogy nagyobb utasforgalom esetén is biztosítható legyen az egyének közötti védőtávolság

– tájékoztatott Váczi Viktor, a MÁVINFORM sajtóügyeletese.

A személyvonatokat pótló autóbuszok  a Nyíregyháza-Szerencs szakaszon menetrendszerinti megállókat érintik, az InterCity – t pótló autóbuszok csak Tokajban állnak meg.

Most szombattól lép életbe a MÁV Start nyári balatoni menetrendje – folytatta a sajtóügyeletes. A megszokott szolgáltatást továbbfejlesztve készültek a balatoni nyárra, így idén is közlekedik a fővárosból az északi és déli partra szezonális járat.

A Záhony – Nyíregyháza  – Debrecen - Szolnok felől érkezőknek az északi partra naponta van Záhony és Tapolca között egy pár Tekergő gyorsvonat, mely az északi part fontosabb üdülőhelyein áll meg. A vonat kocsiszámot tartalmazó, vonathoz kötött pótjeggyel vehető igénybe, és egy nagy befogadó képességű kerékpár szállító kocsi is közlekedik a vonaton. A déli partra utazóknak Záhony és Balatonszentgyörgy között naponta közlekedik az Aranypart expressz. Ebben a vonatban légkondicionált IC kocsi is közlekedik, melyre pót –és helyjegyet is kell váltani. Továbbá ebben a járatban is biciklit szállító kocsit is továbbítunk, amelyre kerékpár helyjegy váltása is kötelező.

A Tekergő Nyíregyházáról 8.17 – kor indul, majd 15.22 – kor érkezik Tapolcára. Az Aranypart expressz 6 óra 12 perctől hasonlóan 7 óra múlva érkezik a célállomásra.

A Nyugati pályaudvar tetőfelújításával kezdődött egy másik – az utasokat is érintő – munkafolyamat, mely most a ceglédi vasútvonal Nyugati pályaudvarra bevezető fővárosi vágányain folytatódik. Ezért június 20-tól életbe lép egy módosított menetrend. Eszerint a Budapest – Nyíregyháza - Záhony vonalon közlekedő sebes vonatok Zugló megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek, a Nyugati pályaudvar helyett.