Volt csapatuk ellen készülnek a Szpari védői
Az Újpestet fogadja pénteken a Nyíregyháza Spartacus.

Az Újpestet fogadja pénteken a Városi Stadionban a Nyíregyháza Spartacus. Mindkét csapat jó formában van. A lilák három meccset nyertek zsinórban, a Szpari pedig négy forduló óta nem kapott ki. A nyíregyháziaknál Szokol Zsolt és Rubus Tamás személyében két olyan játékos is van, akik a közelmúltban játszottak Újpesten. Mindkét védő 2010-ben igazolt Békéscsabáról a fővárosba, Szokol Zsolt februárban, Rubus Tamás néhány hónappal később. 3, illetve 3,5 évig szolgálták a lilákat, majd a Nyíregyháza Spartacushoz szerződtek, mellyel megnyerték az NB II-es bajnokságot, és az NB I-ben is fontos szerepet játszanak. Szokol Zsolt a Puskás Akadémia ellen a Szpari egyik legjobbja volt, most pedig már nagyon várja a pénteki találkozót.

– A korábbi csapattársak közül Balogh Balázzsal váltottunk néhány szót a napokban, mindketten várjuk már az összecsapást. Más lesz számomra, mint egy átlagos bajnoki, vannak az emberben különleges érzések, amikor volt klubja, korábbi csapattársai, barátai ellen játszik. Sok ismerősöm van most is az Újpestnél, akikkel jó lesz találkozni, ilyenkor nosztalgiázik kicsit az ember. De a legfontosabb, hogy ismét jó teljesítményt nyújtsunk, és nyerjünk. Jó formában vagyunk, a Puskás Akadémia elleni siker meghatározta az egész heti hangulatot, így optimistán várom a mérkőzést – mondta Szokol Zsolt.

A Nyíregyháza Spartacus–Újpest mérkőzés pénteken 19 órától kezdődik a Városi Stadionban. A játékvezető Erdős József lesz.

Dankó László