Zsákok helyett keményfalú kukák
Őszre újulhat meg a hulladékszállítás Nyíregyházán. A zsákos gyűjtés helyett merevfalú edényekbe gyűjthetik majd a csomagolási hulladékot is. A módszer a jelenleginél praktikusabb és környezetbarátabb. A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. több mint 20 ezer merevfalú gyűjtőedényt szerez be.

Keményfalú edényekre cseréli a szemeteszsákokat a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. A város családi házas övezeteiben ezzel új szelektív hulladékgyűjtési rendszert vezetnek be. A változás őszre léphet életbe a teljes városban.
Környezetbarát és költségkímélő is az új rendszer. A szakemberek pedig azt mondják, a szelektív gyűjtés hatékonysága is javul így. A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. vezetője, Petró Árpád elmondta: az edényekkel rendezettebb módon tudják gyűjteni a hulladékot. Fontos az is, hogy ebben nagyobb mennyiséget tudnak a lakosok összegyűjteni, így az elszállítás is gazdaságosabbá válik azzal, ha a jelenleginél ritkábban szállítják el a csomagolási hulladékot.
Kisebb edényt igényelhetnek az egyedül élő idősek. A háztartási hulladék gyűjtésére alkalmas edényt kötelezően fel kell kínálnia a szolgáltatóknak, de csak azoknál, akik a feltételeknek megfelelnek. Azt, hogy ki kaphat 60 literes gyűjtőt, az önkormányzat szociális irodájának felmérése után döntik el.
A szelektív hulladékgyűjtést az idei évben már törvény írja elő, Nyíregyházán azonban már évek óta működik ez a rendszer. Így a lakosságnak nem kell változásra számítania.