Volt, ahol száz hektáron pusztított tűz
Fotó: Bodnár József tű. hadnagy (Nyíregyháza HTP)

Szombattól vasárnap éjfélig kilencvenhét segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Csak vasárnap több mint negyven Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínen oltottak szabadtéri lángokat a tűzoltók, a munkálatokat az erős szél nehezítette. A 41-es főút mellett, Apagy térségében száz hektáron nádas, bozótos terület égett. 

A baktalórántházi és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. A mándoki Vasút utcánál tizenöt hektáron lángolt a száraz aljnövényzet. Ott a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Besenyőd külterületén tíz hektáros szabadtéri tűz pusztított. A nyíregyházi, baktalórántházi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték a tűzoltást. Szabadtéri tüzek pusztítottak még múlt hétvégén Milota és Tiszabecs között, Zsurk, Kömörő, Kemecse, Újfehértó, Gyüre, Napkor, Tiszabezdéd, valamint a többi között Mérk, Buj, Tiszavasvári, Bököny, Nyírtura, Eperjeske, Pátroha településeken.

Rönkfa izzott egy teherszállító vonat első két kocsijában a tornyospálcai vasútállomáson vasárnap. A cigándi és a záhonyi tűzoltók két vízsugárral, kéziszerszámokkal szüntették meg az izzást.

Felborult, majd a tetején állt meg egy személygépkocsi a 471-es úton, Hodásznál. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság