Visszavágott a Békéscsaba
Fotó: Dodó Ferenc

A Swietelsky Békéscsaba ellen lépett pályára a női röplabda Extraligában a Fatum Nyíregyháza. A mieinket Pampuch Csaba irányította edzőként a találkozón. 

Remekül kezdett a hazai csapat, szép támadásokkal gyorsan öt pontos előnyt szerzett a Fatum. Nina Kocic mellett Ivana Jeremic és Valerin Carabali is jól fejezte be a támadásokat, Ana Flavia Galvao pedig jó labdákkal szolgálta ki őket. Végül Szabó Lili ászával ért véget az első szett, melyet biztosan nyert a Nyíregyháza. 
A második felvonás eleje sokkal szorosabb volt, és a vendégek vezettek. Több volt a nyitásrontás a Fatumnál, és bár sikerült a szett derekán egyenlíteni, végül Stepanenko vezérletével nyerte a játszmát a Békéscsaba. 
A harmadik játékrész elején a BRSE volt pontosabb, a mieinknél továbbra is voltak hibák a nyitásokban. A játszma derekán megint sikerült felzárkózni, de 12-13 után csabai pontok következtek. Végül Becic egy ásszal befejezte a szettet, melyet a Békéscsaba nyert. 
A negyedik játszmában a Békéscsaba vezetett, de 15-15-nél sikerült egyenlíteni. Ezt követően viszont jött egy vendég roham, mellyel eldöntötték a találkozót. 

Fatum Nyíregyháza – Swietelsky Békéscsaba 1-3 (19, -21, -17, -19)

Nyíregyháza: Kocic 26, Lászlop 2, Jeremic 5, Galvao 4, Carabali 11, Szabó 9

Csere: Tóth F. (liberó), Tolnai, Farkas, Antivero 4

Edző: Pampuch Csaba

Békéscsaba: Strumilo 7, Stepanenko 28, Bodnár 6, Pintér 12, Aydinogullari 4, Stanchulova 2

Csere: Molcsányi(liberó), Kertész, Becic 11, Kotormán

Vezetőedző: Tóth Gábor 

Pampuch Csaba: - Megtiszteltetés volt a csapatot irányítani újra. Szerettünk győzelemmel búcsúzni hazai közönségünktől, de egy-egy szetten belül sok nyitást rontottunk, és ez nem fér bele. Az első játszma jól indult, nem volt sablonos a játékunk, és azt játszották a lányok amit gyakoroltunk, sajnos a folytatásban visszaesett a teljesítményünk.