Visszatértek a vendégek a fürdőkbe – Különleges szaunaprogram is várja az érdeklődőket

A januári adatok azt mutatják, hogy visszatértek a vendégek a nyíregyházi fürdőkbe. A koronavírus-járvány miatt 2020 végétől nagyjából fél évig bezártak a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. létesítményei, ez nagy veszteséget jelent. Tavaly tavasztól kezdtek visszatérni a vendégek, akiket jelenleg védettségi igazolvány nélkül várnak mindenhol.

Nem megszokott látvány várta stábunkat tavaly márciusban az élményfürdőben, vendégek nélkül, leengedett medencék mellett forgattunk. Az akkor hatályban lévő szabályok szerint országszerte zárva voltak a létesítmények, így Nyíregyházán is. A termál- és gyógyfürdők, valamint a strandok is majd május elsejétől fokozatosan nyithattak ki. Ebben az időszakban olyan munkálatokat végeztek el az Aquarius Élményfürdőben, amihez többhetes lezárás volt szükséges, így kihasználták a pandémia okozta kényszerszünetet. Többek között elvégezték a tisztasági festést a szociális blokkokban, az öltöző egy részén burkolatcsere volt, szellőzőcsöveket cseréltek, lépcsőket festettek és új dizájnt kapott a gyermekvilág.

Féléves kényszerszünet

2020 novemberétől tavaly tavaszig voltak zárva a nyíregyházi fürdők, majd a vendégek fokozatosan kezdtek visszatérni a létesítményekbe.

Körülbelül fél év kiesett az életünkből, ez egy nagyon súlyos érvágás volt számunkra, de azt gondolom, hogy a nyár már alakult, a belföldi vendégforgalom jónak mondható volt, a külföldi vendégek – ugyanúgy, mint az ország több helyszínén – elmaradtak. 2022-re már úgy gondolunk, mint egy teljes évre, legalábbis azt szeretnénk, ha ez így maradna és az előrejelzések is azt mutatják, hogy már nem kell bezárni. Ahogy halad előre az oltottság, nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte” – nyilatkozta Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési igazgatója.

Visszatértek a vendégek

A jelenlegi számok biztatóak, Podlovics Lajos úgy nyilatkozott, a 2022-es januári adatok eddig megegyeznek a 2019-es év hasonló időszakával, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. létesítményeit közel annyian látogatták az első hónapban, mint a koronavírus előtti évben. A most érvényben lévő szabályok szerint a vendégeket korlátozás nélkül várják a fürdőkben.

Jelenlegi szabályok

A fürdőkben nagy az egyszerűség és a könnyebbség, nem kérünk védettségi igazolványt. Annyit kérünk a vendégeinktől, hogy a maszkot viseljék a pénztáraknál a fizetéskor, illetve az öltöző területén, ameddig átöltöznek, ezt követően már nem kell, nyilván egy fürdőzéssel nem is lehetne összeegyeztetni a maszkviselést. A fürdőtérben a vendégeknek nem, csak a személyzetnek kell viselni a maszkot. A gyógyászat képez ez alól kivételt, ahol egy vizsgálatot végzünk a vendégeken, hőmérsékletmérést, esetleg egy tesztet ki kell tölteni, hogy volt-e külföldön, tapasztal-e magán tüneteket. Ez egy rövid procedúra. A gyógyászati kezeléseken viszont viselni kell a maszkot, kivéve a gyógyvizes medencés kezelések során” – tette hozzá Podlovics Lajos.

Új szaunaprogram

Egy új, ingyenes programmal is várják minden héten három alkalommal az Aquarius Élményfürdő vendégeit, erre a belépő és a szaunajegy megváltása után a helyszínen lehet regisztrálni szerdán, pénteken és szombaton. A finn szaunában többek között a retró party és a perzselő hangulat elnevezésű 15 perces programokon vehetnek részt a vendégek, különleges zenék és aromák várják az érdeklődőket a szaunában. A kezdeményezést decemberben indították és népszerűsége miatt folytatják április 30-ig.