Visszatérnek a húsz fok körüli csúcsértékek a héten – Ilyen időjárásra számíthatunk!

Visszatérnek a húsz fok körüli csúcsértékek a héten – Ilyen időjárásra számíthatunk!
A hét folyamán lassú felmelegedésre lehet számítani, pénteken 18 és 23 fok között alakulnak a csúcsértékek, és a hétvégén is kellemes idő lesz valószínűleg.

Kedden jobbára derült, napos idő várható, de késő délután a keleti, északkeleti megyék fölé magasszintű felhőzet érkezik, ami estére meg is vastagszik, és néhol eső is valószínű.

Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. Éjszaka hőmérsékleti minimum többnyire 0 és +5 fok között alakul, de az északi, szélvédett völgyekben -4 fok is lehet. Nappal a csúcsértékek 14 és 18 fok között alakulnak.

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyekből helyenként záporeső is kialakul. Reggel és este ellenben szakadozottabb lesz a felhőzet, késő estére kiderül az ég. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de az északi, szélvédett völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között valószínű.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, délen nem kizárt kisebb zápor sem. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. Éjszaka 2 és 8, nappal 18 és 22 fokközött alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

 

Forrás: hirado.hu