Visszatérés – új kapusedző a Szparinál
Új kerettel vág neki a következő szezonnak a Nyíregyháza Spartacus. A szakmai stábban is van változás, új edzővel tréningeznek a kapusok.

Arra már kevés az esély, hogy a következő bajnoki szezont az NB I-ben kezdje a csapat, a klub vezetése azonban jogászok bevonásával tovább harcol az igazáért. Elsősorban az erkölcsi igazáért, hogy bebizonyítsa, jogtalan volt a kizárása az élvonalból. Közben a játékoskeret már elkezdte a felkészülést. A kapusok tréningjeit Szabó Attila irányítja, aki visszatért a Szparihoz.

– Itt kezdtem el futballozni Nyíregyházán, itt jártam végig a ranglétrát a serdülőtől egészen a nagy csapatig. Most kaptam egy felkérést, melyre örömmel mondtam igent, hiszen az én edzői pályafutásomban ez lehet a csúcs. Most ugyan az NB III-ban indulunk, de a magasabb osztályokat célozza meg a vezetőség, és remélem, ez teljesül is. Külön érdekesség, hogy ismét együtt dolgozhatok majd Perger Bencével, akinek a nevelőedzője is voltam. Utánpótlás szinten ő elérte azt, ami a csúcs, azaz bemutatkozhatott a válogatottban, és remélem, hogy a felnőtt karrierje is sikeres lesz. Abban bízom, hogy Ovszijenko Volodimirrel együtt eredményesek lesznek a következő szezonban – mondta Szabó Attila kapusedző.

A Nyíregyháza kerete ma ismét Örökösföldön edzett, és így lesz ez pénteken is. A csapat rövidesen – július 6-ától – edzőtáborba utazik, előtte pedig már a tervek szerint edzőmeccset játszik a Nyírbátor ellen.

Dankó László