Visszatérés – Erdősné Balogh Erika ismét játszik!
A TF Budapest ellen csütörtökön este ismét pályára lép Erdősné Balogh Erika a női röplabdacsapatban.

Soha ne mondd, hogy soha! 

A fenti mondattal búcsúzott aktív pályafutásától Erdősné Balogh Erika. A Fatum-Nyíregyháza legendás játékosa tavaly döntött úgy, hogy végleg befejezi a röplabdát. Az élet azonban átírta a dolgokat, és egy sajnálatos sérülés miatt ismét pályára kell lépnie. A korábbi 4-es szám helyett, melyet évekig viselt, a 12-est kell viselnie. 

Azt hittem, csak viccelnek

– A 4-est már a lányom, Zsófi hordja. Nekem maradt egy másik szám. Nem gond, már előkészítettem, csütörtökön este pedig fel is veszem a TF Budapest elleni bajnokin. Amikor Roma Flóra térde megsérült, és a vezetőség szólt, hogy készüljek, azt hittem, csak viccelnek. Aztán mondták, hogy a papírjaim rendben vannak, az igazolásom is megvan, segítsek a csapatnak. Nem tudtam nemet mondani – mesélte a center. 

Fontos meccsek

A csapat számára pedig most jönnek a legfontosabb meccsek. A TF (csütörtök 18.00 BUSZACSA) és az MTK elleni mérkőzéseken kell bebiztosítani a 6. helyet, a rájátszásban pedig – valószínűleg a Békéscsaba ellen – kiharcolni a továbbjutást. Immár Erdősné Balogh Erikával, aki a play off-ban is a csapat rendelkezésére áll, nemcsak edzőként, hanem ha kell játékosként is. A csapat szintén legendás játékosa, Botos Fruzsina viszont végleg befejezte az aktív játékot. A röplabdás a múlt hét végén a Piremon férfi ülőröplabda-gárdájának egyetlen női tagjaként megnyerte a Magyar Kupát. A következő napokban viszont elhagyja az országot, néhány hónapra az Egyesült Államokba költözik. 

Dankó László