Visszatér a kellemes tavaszi idő, délután 22 fok is lehet
Fotó: Illusztráció

Az ország nagy részén csökken a felhőzet, és szerdán a nap nagyobb részében túlnyomóan napos idő várható számottevő csapadék nélkül – írja az Országos Meteorológia Szolgálat.

Az északi megyékben a fátyolfelhők, míg az északkeleti régióban a fátyol- és a gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, majd kora estétől délnyugat felől megnövekszik a felhőzet.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, az északkeleti megyékben lehetnek élénk lökések. Szerdán az ország nagy részén élénk, de elsősorban északkeleten erős lesz a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán döntően 17 és 22 fok között alakul.

Délnyugat felől tovább növekszik, a déli megyékben meg is vastagszik a felhőzet. Az éjszaka második felében az ország déli és nyugati megyéiben elszórtan előfordulhat eső, zápor.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, azonban a déli megyékben élénk lökések is kísérhetik a déli szelet. Hajnalban általában 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet, de a déli megyékben ennél pár fokkal melegebb is lehet.

 

Forrás: hirado.hu