Visszatér a hőség, nem kizárt, hogy 33 foknál is melegebb lesz

Visszatér a hőség, 30 fok feletti csúcsértékekre kell készülni – hívta fel a figyelmet szerdán a Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azt írták: az országot érintő hidegfront hatására Zabarban 3,1 Celsius-fokot is mértek, ami szezonrekord minimumnak számít. A hét második felében viszont anticiklon és egyre melegebb, továbbra is száraz levegő alakítja az időjárást. Ennek hatására a 30 fokot elérő vagy meghaladó csúcshőmérséklet sem lesz ritka. Az éjszakák azért továbbra is felfrissülést hoznak.

A hétvégén és a jövő hét elején arra is van esély, hogy az idei ősz eddigi legmagasabb hőmérsékleténél (33 fok) – amit hétfőn Pitvaroson mértek – is melegebb lesz. Nagyjából 5–10 fokkal az ilyenkor szokásos (23 fok körüli) maximumok fölött alakulnak a csúcsértékek.

Megjegyezték ugyanakkor, hogy egyébként nem ritka a szeptemberi hőség, a rekordok 35–38 fok között alakulnak ebben az időszakban. A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy csak 8-10 nap múlva növekszik a csapadék esélye, addig szinte semmi esélye esőnek.

 

Forrás: hirado.hu