Visszatekintő: eseménydús volt 2017 I.

 JANUÁR

MÁR A KÍGYÓN IS KÍGYÓZHATUNK

Átadták a Debreceni út–Kígyó utcai átépített csomópontot a lakosság számára. A munkálatokat nyíregyházi vállalkozók bevonásával végezték. A beruházást megelõzõen közlekedésbiztonsági szempontból kedvezõtlen kialakítású volt az adott útszakasz, ezért volt szükség a fejlesztésre.

ÚJ GYÓGYÁSZATI KÖZPONT NYÍLT

Megnyitott a Bujtosi Egészségcentrum a Continental Arénában. A gyógyászati központ nemcsak sportolóknak szól, hanem felnõtt és gyerek beteggondozás is mûködik benne. A szolgáltatásokat bárki igénybe veheti, de a sportolók számára különösen hasznos. Egy-egy sérülést vagy kezelést a sportcsarnokban azonnal elvégezhetnek a szakemberek.

I. TÉLI SÓSTOLIMPIA

Január 21-én rendezték meg az I. Téli SóstOlimpiát és jégszoborfaragó versenyt a Sóstói-tavon. A nagy érdeklõdésre számot tartó versenyen hét korcsoportban mérhették össze korcsolyatudásukat a jelentkezõk.

 

FEBRUÁR

DIABÉTESZ LÁBAMBULANCIA

Rendkívüli lehetõség nyílt meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórházában. A IV. Belgyógyászati Osztály Anyagcsere-Lipid szakrendelésének keretében a megyében elõször Diabéteszes Lábambulancia, Podiátriai szakrendelés kezdte meg mûködését az oktatókórházban.

MAGYAR KUPA FINÁLÉ

Bronzérmes lett a Magyar Kupa döntõjében a Fatum Nyíregyháza, akik a Jászberény ellen léptek pályára.

VERES AMARILLA VILÁGKUPAGYÕZTES

A riói paralimpia után Egerben kezdõdött a kerekes­székes vívók világkupa-sorozata. A versenyre 19 ország több mint 130 sportolója adta le nevezését. Az NYVSC riói bronzérmesét, Veres Amarillát a fináléban az ukrán Breus sem tudta megállítani, Pákey Béla tanítványa világkupagyõztes lett!

 

MÁRCIUS

ÚJ TÁNCTEREMMEL BŐVÜLT AZ EGYETEM

 

Új táncteremmel bõvült a Nyíregyházi Egyetem. Az intézményben a Magyar Táncmûvészeti Egyetemmel együttmûködve folyik táncos és próbavezetõ alapképzési szak néptánc specializációval. A Nyíregyházi Egyetem eddig nem rendelkezett saját teremmel, a hallgatóknak máshol kellett próbálniuk. A mostani bõvítés 20 millió forintba került, amit a kormányzat is támogatott.

TÁMOGATÁS A POLGÁRÕRÖKNEK

A város báljának 3 millió forintos jótékonysági bevételébõl 18 nyíregyházi polgárõr egyesületet támogatott az önkormányzat. A 22 kerékpárt, a két gépjármûcsere 150 ezer forintos kiegészítését, valamint a ruházati felszereléseket a Kossuth téren adták át a polgárõröknek.

 

ÁPRILIS

SPECIÁLIS ENDOSZKÓPOT KAPOTT A KÓRHÁZ

Az országban egyedülálló diagnosztikai készülékkel gyarapodott a Jósa András Oktatókórház a Bige Holding Kft. jóvoltából. A több mint 13 és fél millió forint értékû speciális endoszkópos készülék a legmagasabb színvonalú ellátást biztosítja a bizonytalan eredetû epeúti betegségek felderítésében.

HELLÓ NYÍREGYHÁZA!

Hatodik alkalommal üdvözölték az emberek egymást egy Helló Nyíregyháza! köszönéssel a Kossuth téren. Nyíregyházán már hagyomány, hogy április végén felpezsdül a város és színes programok várják a kikapcsolódni vágyókat. Tíz helyszínen, több színpadon, különbözõ elnevezésû utcákban és sátrakban fogadták a tavaszköszöntõket.

CSODA AZ OB-N!

Már az elõfutamok során sejteni lehetett, hogy valami készül a Debreceni Úszó Országos Bajnokságon. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzõje, Szurovcsák Ivett új egyéni csúccsal a harmadik legjobb idõvel jutott be 100 méter mellen a döntõbe. Végül a döntõben 1:09:97-es új egyéni csúccsal a második helyen ért célba, mindössze 7 század(!) másodperccel lemaradva Vécsei Réka mögött, de megelõzve többek között Hosszú Katinkát és Sztankovics Annát. Szurovcsák Ivett a rövidpályás úszó OB-n állt már dobogón, de ez pályafutása eddigi legnagyobb sikere.

BRONZÉRMES A FATUM

Negyedszer találkozott egymással a Fatum Nyíregyháza és a Jászberény a nõi röplabdabajnokság bronzcsatája során. A mérkõzés elõtt 2–1 volt a mieink javára, Jászberényben szerzett gyõzelmükkel nõi röplabdásaink a harmadik helyen végeztek a bajnokságban. Sok nyíregyházi szurkoló is érkezett a találkozóra, húsz perccel a kezdés elõtt majdnem annyian voltak, mint a hazaiak. Indult egy különbusz is a szabolcsi megyeszékhelyrõl.

BAJNOK JUNIOR KOSARASOK

Veretlenül menetelt a junior fiú kosárlabdadöntõig a Nyíregyházi Sportcentrum együttese. Pethõ Ákos csapata a csoportmeccseket megnyerte, majd nagy csatában gyõzte le a Pécset az elõdöntõben. A fináléban a Sopron volt a mieink ellenfele, és óriási csatát láthatott a közönség Debrecenben. Végül nyert a Nyíregyháza, és junior bajnok lett!