Virtuális történelmi visszapillantás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárral

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára Nyíregyháza közelgő Városnapja alkalmából virtuális történelmi visszapillantásra invitálja az érdeklődőket.

 Az ünnep tiszteletére elkészült és a levéltár honlapján elérhetővé vált a Kutass online! sorozat 4. része, amelyben a levéltár által kiadott forrásokat, tanulmányokat ajánlják mindazok figyelmébe, akik kíváncsiak a város történetének sorsfordító eseményeire, mindennapi életére, vagy éppen közmegbecsülésnek örvendő személyiségeire. Az ajánló bibliográfiában pedig a szakkönyvtárban lévő, különböző helyeken az elmúlt 20 évben megjelent várostörténeti munkákat szedték egy csokorba.

A Kutass online! sorozat korábbi lapjait is érdemes lesz megtekinteni a honlapon, hiszen azokban is sok elérési módot találhat a város története iránt érdeklődő a hajdani szlovák lakosok be-, majd kitelepítésről, a deportáltakról, elhurcoltakról, hadifoglyokról, de a kulturális élet forrásairól és azok feldolgozásairól is.

A 267 éve újratelepített város történeti forrásait, a múltját feldolgozó tanulmányokat, a legfontosabb adatokat magába foglaló adatbázisokat, tematikus forrásgyűjteményeket a www.szabarchiv.hu mellett elérhetik a www.mnl.gov.hu honlapon, továbbá a www.nyirkuvik.hu és a www.olvass-sokat.hu/leveltar honlapokon is.