Virágos Város pályázat – Kihirdette a nyerteseket a NYÍRVV

Közel ötven fotóból választotta ki a legjobbakat a zsűri a NYÍRVV Virágos Város pályázatán. A nyerteseket egy szakmai zsűri választotta ki, valamint egy közönségdíjas kép is lett, az elismerő okleveleket szerda délelőtt vették át a Hősök terén.

A Hősök tere is jól mutatja, hogy Nyíregyháza valóban virágos város, mint ahogy azt a NYÍRVV fotópályázatának neve is kapta. A társaság amatőrök és profik munkáját várta, akik saját képeiken keresztül mutatták be, hogy a városban mennyi a zöldfelület és a növény. A pályázatra beérkezett képeket profi fotósokból álló szakmai zsűri értékelte, az általuk kiválasztott pályaművek nyerték az első három díjat, a dobogó harmadik fokán Bodnár Mária végzett, őt Gergely Tibor követte, a győztes pedig Gergelyné Pivarnyik Rita lett, aki megnyerte a fotópályázat közönségdíját is.

„Olyan zavarba jöttem, hogy melyik képemet adjam be, hogy öt képből készítettem egy képeslaptervet és utána tudtam meg, hogy lehet több képpel pályázni. Ezután küldtem el a Séta az esőben című képemet és az Ősz Sóstón című képemet is” – mesélte Gergelyné Pivarnyik Rita.

Szebb és élhetőbb Nyíregyháza

A nyertesek az elismerő okleveleket szerda délelőtt vették át. Nyíregyházát és a városképet nagyban megszépíti az a sok virág és növény, amit a NYÍRVV folyamatosan ültet és ültetett az elmúlt évek során. A társaság célja volt az is a versennyel, hogy megszólítsák a lakosságot és az interneten keresztül is népszerűsítsék a várost. Végül közel 50 pályamű érkezett a felhívásra.

„Különböző kontinensekről, különböző országokból érkeztek like-ok a fotókra, ezzel Nyíregyháza hírnevét tudjuk öregbíteni egyrészt. Másrészt viszont szeretnénk valójában bevonni a lakosságot a NYÍRVV munkájába, hogy tegyük élhetőbbé és még szebbé ezt a várost. Nagyon sok akciót indítottunk az idei év folyamán arra, hogy közvetlen közreműködéssel Nyíregyháza lakossága is vegyen részt a saját környezetének a szebbé tételében és a közérzetének a javítására. Ilyen volt például a parlagfűgyűjtési akció és a Bujtosi fotópályázat is” – közölte Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Várják a visszajelzéseket

Az ügyvezető azt is hozzátette, a lakosságtól érkező kritika mindig pozitívként van elbírálva a társaságnál, mert ezzel elősegítik a munkájukat.